Zomervakantie voor het zuiden voorbij

Foto: Pixabay

Voor scholieren in Noord-Brabant zit de zomervakantie er bijna op. Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag weer de schoolbanken in.

Een week later (maandag 27 augustus) begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna zijn de leerlingen in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland) aan de beurt. Ook studenten beginnen dan (maandag 3 september) aan een nieuw collegejaar.

De zomervakanties per regio wisselen elk jaar. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat. Bij de vakantieplanning houdt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rekening met een evenwichtige verdeling van vakanties over het schooljaar, evenals met de eindexamens.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) begint maandag met zijn jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Daarmee wil VVN automobilisten alert maken op kinderen die weer naar school gaan. Volgens de organisatie is er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar een piek te zien in het aantal ongevallen met brugklassers. Deze jongeren hebben nog weinig ervaring in het verkeer en kennen vaak de nieuwe route naar school nog niet. De campagne van VVN is landelijk en is herkenbaar aan de bekende spandoeken in de buurt van scholen.

De volgende schoolvakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor het zuiden op 13 oktober en duurt een week. De week daarna is het noorden en regio Midden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken. Ook de scholieren in Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten gaat vanaf maandag weer naar school.

Bron: ANP/ Nieuws.nl 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden