Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober

Foto: Weekend van de Wetenschap

Dagelijks heb je met wetenschap en technologie te maken, vanaf het moment dat je in de ochtend op de fiets stapt totdat je de wekker zet wanneer je gaat slapen. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie.

Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. Ben jij benieuwd naar hoe een zwemlaboratorium er van binnen uitziet of hou jij van robots? Dan is dit jouw kans!

We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst”, aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Hieronder zijn de highlights weergegeven die zich in Noord-Brabant bevinden:

BredaPhoto
Datum: tba
Plaats: Breda
Categorie: Volwassenen
Activiteit: BredaPhoto Festival haakt in op Weekend van de Wetenschap door in samenwerking met InScience – International Science Film Festival Nijmegen, in het Chassé Cinema twee dagen lang een miniwetenschapsfilm festival te organiseren. Tijdens dit weekend wordt een gevarieerd filmaanbod getoond, waarbij wetenschap centraal staat. Ontdek wetenschap, technologie en kunst op het witte doek.

DIFFER
Datum: 7 oktober
Plaats: Eindhoven
Categorie: Duurzaamheid, proefjes, programmeren, techniek, onderzoeken
Activiteit: Op zondag 7 oktober tussen 12:00-17:00 uur is het mogelijk om bij het nieuwe en duurzame labratoriumgebouw DIFFER een kijkje achter de schermen te nemen. DIFFER onderzoekt de toekomst van de energie: fusie-energie en zonnebrandstof. Bekijk tijdens Weekend van de Wetenschap grote experimenten en laboratoria, praat met wetenschappers en doe mee aan workshops, mini-masterclasses en een puzzeltocht met live proefjes!

InnoSportLab De Tongelreep
Datum: tba
Plaats: Eindhoven
Categorie: Sport en gezondheid
Activiteit: InnoSportLab De Tongelreep biedt zwemmers geavanceerde test- en meetapparatuur waarbij in de trainingsomgeving getest kan worden. Daarnaast is het InnoSportLab bezig met het ontwikkelen van systemen waarmee de zwemtechniek gedetailleerd en geautomatiseerd in kaart kan worden gebracht. Missie van het lab is om het beste zwemlaboratorium van de wereld te zijn. Het InnoSportLab werkt dagelijks samen met de Olympische zwemmers van Nederland.

Stichting Niet Normaal – Robot Love
Datum: 6 en 7 oktober
Plaats: Eindhoven
Categorie: Robots, toekomst, volwassenen
Activiteit: Hou jij van robots? Robot Love is een internationale kunstexpositie in Eindhoven waar je niet alleen kunt kijken maar ook kunt voelen, spelen en zelfs praten met robots. De grote expositie is een mix van kunst, design en wetenschap. Volg op 6 en 7 oktober de gratis tour om 14:00 uur.

InnoSportLab Sport en Beweeg!
Datum: tba
Plaats: Eindhoven
Categorie: Sport en gezondheid
Activiteit: Al sinds 2007 is Sportcomplex Eindhoven Noord uniek op het gebied van ontwikkeling van nieuwe vormen van sporten en bewegen. De doelstelling van het InnoSportLab® Sport en Beweeg! is om Nederlanders een leven lang gezond en met plezier te laten sporten en bewegen. Bedrijven, kennisinstellingen, overheden en sportinstellingen worden bij elkaar gebracht om samen te werken aan de ontwikkeling, validatie en realisatie van nieuwe producten, diensten en faciliteiten die het sporten en bewegen voor jong en oud zullen stimuleren.

  • Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden