MOOIWERK geopend tijdens Vrijwilligersmarkt Breda

Foto: Petra Geleijns

Ontmoetingen, inspiratie en onverwachte speeddates. Daar draaide het om op dinsdag 25 september tijdens de Vrijwilligersmarkt Breda. In het Chassé Theater gingen 90 vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en buurt- en wijkinitiatieven het gesprek aan met de 700 bezoekers!

De Vrijwilligersmarkt is het eerste evenement van MOOIWERK, een initiatief van Breda Actief.

MOOIWERK Breda

De Vrijwilligersmarkt Breda wordt jaarlijks georganiseerd door Breda Actief en brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar. Dit jaar was de markt tevens de aftrap voor MOOIWERK. MOOIWERK is een initiatief van Breda Actief en dé plek voor vrijwilligerswerk in Breda. Hier zijn vraag & aanbod, kennis & leren en advies onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op www.mooiwerkbreda.nl staat de online vacaturebank gevuld met een zeer uiteenlopend, Bredaas aanbod. Vrijwilligers uit Breda kunnen gratis meedoen met workshops, cursussen en themabijeenkomsten van de Vrijwilligersacademie. Daarnaast bieden de adviseurs van MOOIWERK vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen advies. Breda Actief blijft zich verder richten op sportstimulering.

MOOIWERK werd om 15.45 uur gelanceerd voor de aanwezige organisaties. Presentator Franky van Dorst stelde kritische vragen aan Moniek Derks, directrice van Breda Actief, over MOOIWERK en het veranderende vrijwilligerswerk. “Wij willen vrijwilligerswerk eindelijk de plek geven die het verdient. Want vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons mooie Breda. En daarnaast is vrijwilligerswerk natuurlijk ook ontzettend mooi werk. Het geeft je energie, je kan je ontwikkelen en doet sociale contacten op. Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander, maar zeker ook voor jezelf!” Aldus Moniek Derks.

Vrijwilligersmarkt: ontmoetingen, inspiratie en onverwachte speeddates

Na de opening van MOOIWERK stroomden de geïnteresseerde bezoekers binnen. Met in totaal 90 aanwezige organisaties was er voor iedereen wel een passende plek te vinden. De organisaties waren in hun eigen sector terug te vinden: goede doelen & samenleving, sport & recreatie, kunst & cultuur, natuur & milieu, kennis & leren en zorg & welzijn. Hier gingen zij het gesprek aan met de aanwezige bezoekers.

Daarnaast vonden er 256 speeddate-gesprekken plaats. Vooraf en op de markt konden bezoekers zich opgeven om mee te doen met deze onverwachte manier van matchen. Tijdens een speeddateronde kwamen de deelnemers tegenover 4 verschillende organisaties te zitten, waarmee zijn vijf minuten het gesprek konden aangaan. De speeddates werden geleid door de hilarische Danny Damen, alter ego van Franky van Dorst. “Ik had al wat potentiële organisaties opgeschreven en heb deelgenomen aan de speeddates. Hierdoor kwam ik erachter dat er overal wel wat leuks te doen valt. Door de Vrijwilligersmarkt heb ik mijn klus gevonden!” Aldus, Hester (20), deelneemster aan de speeddates.

Naast het ontmoeten in de sector en het speeddaten was er nog meer te beleven! Bezoekers konden bij de MOOIWERK-infobalie een gratis interessetest doen. Daarnaast werd er flink rondgesnuffeld tussen de leuke vacatures en konden ze alvast een kijkje nemen in het cursusaanbod van de Vrijwilligersacademie. Voor de bezoekers die even tot rust wilden komen, speelde de inspirerende documentaire: ‘Leve de Vrijwilliger’ van Michiel van Erp. “Ik wist niet dat er zoveel verschillende vacatures in Breda waren. De vrijwilligersmarkt heeft mijn ogen echt geopend. Door met zoveel uiteenlopende organisaties te kletsen heb ik duidelijk gekregen wat ik zoek in mijn vrijwilligersbaan. Echt ontzettend handig!” Aldus, Bert (45) bezoeker vrijwilligersmarkt.
Seminar: Vrijwilligers van NU!

MOOIWERK in actie

Iedereen die benieuwd is hoe vrijwilligerswerk er aan toe gaat bij een vrijwilligersorganisatie of sportvereniging, kan tussen 1 en 10 oktober meedoen met de MOOIWERK in actie-dagen. Tientallen organisaties openen dan de deuren voor alle Bredanaars die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk. Op www.mooiwerkbreda.nl is het programma terug te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden