Magische Winterlaan in de Belcrum

Foto: Edwin van den Heijkant

Dit weekend verandert de Speelhuislaan in een Magische Winterlaan.  Beide dagen staan vol met verschillende optredens en is er van alles te zien en te beleven. Creatieve workshops voor kinderen, livemuziek, verhalenvertellers en op het winters terras kan men genieten van hapjes en drankjes. En natuurlijk zijn er kraampjes met een divers creatief aanbod.

De wind is snijdend koud op de Speelhuislaan. Toch voel je al snel de gezellige warmte als je langs de kraampjes op de jaarlijkse wintermarkt in de Belcrum schuifelt. Uit elke hoek klinkt sfeervolle kerstmuziek. Kinderen vermaken zich prima in de spelletjestent, de goocheltent of knutseltent. Wellicht het succes van deze kerstmarkt in het populaire gedeelte van Breda. Een plek waar jong en oud zich prima vermaakt zonder groot opgezette commerciële activiteiten.

Dat is hier totaal onnodig dit weekend. Een troubadour die kinderliedjes zingt naast een vuurkorf. Een paar kunstenaars die spelen met kegels en knotsen met vuur. En natuurlijk de onvermijdelijke tent waar Glühwein aan de man wordt gebracht. Meer dan voldoende vertier om de wijkbewoners naar buiten te lokken.

Morgenmiddag nog even oplopen om een winterdrankje te doen met een buurtgenoot. Breda betoverd houdt niet op in het centrum. De Belcrum heeft ook dit jaar weer een mooie kerst- en winterbeleving te bieden. Veel plezier!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen