Dit zijn dé keukentrends in 2019!

Foto: Moeierboom Art

De feestdagen zijn nog maar net achter de rug en het wemelt van de goede voornemens. Laten we het in dit artikel hebben over de plek waarin de meeste goede voornemens bereid zullen worden.

Welke keuken moet ik kiezen?

Misschien heb je net de verhuisdozen uitgepakt en is het tijd om een nieuwe keuken uit te kiezen. Of ben je simpelweg je oude keuken zat en ben je toe aan een nieuw exemplaar. Door de bomen zie je het bos niet meer, want zeg nou zelf, er is keuze genoeg. Voor je de deur uit rent op weg naar de woonboulevard, kun je het beste je wensen en ideeën op papier zetten. Heb je er al over nagedacht wat voor soort keuken je wil hebben en over welke functionaliteiten hij moet beschikken? Ben je op zoek naar een grote keuken of een kleine keuken? Dit zijn allemaal factoren die een grote rolspelen bij het uitkiezen van een nieuwe keuken. Is het gelukt om je ideeën op te schrijven? Trek dan je jas aan want je bent klaar om je nieuwe keuken te gaan shoppen. Bij binnenkomst van de eerste winkel word je vaak al verpletterd met inspiratie. Vergeet daarbij niet je eigen gevoel te volgen.

Color your kitchen

Ook als je niet meteen een nieuwe keuken wilt aanschaffen, kun je met kleine aanpassingen een hippe en trendy keuken creëren. Hang een paar planken op in plaats van hangende keukenkasten, het scheelt een hoop ruimte en geeft vaak meer sfeer in de ruimte. Zet er een vaas op, wat boeken of gewoon een paar potten. Durf daarbij meerdere kleuren te gebruiken, vooral natuurtinten zijn anno 2019 helemaal hip. Wat dacht je bijvoorbeeld van goud of koperkleur? Durf ‘out of the box’ te denken en kies voor een roségouden keukenkraan. Vind je dat nog te onopvallend, kies dan ook je spoelbak in een bijpassende kleur.

Natuurlijke materialen

Naast het toepassen van kleuren in de keuken kun je ook eens denken aan natuurlijke materialen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld hout, beton of aardetinten. Daarmee geef je de keuken een stoere en trendy look. Dit kun je toepassen bij zowel het werkblad als de keukenkasten.

Kasten of lades

Ben je nu nog een trotse bezitter over een keuken met keukenkasten? Denk dan eens aan keuken lades. Ze geven vaak meer en handigere opbergmogelijkheden. Bovendien hoef je nooit meer op je knieën om helemaal bij het achterste potje te komen. Trek gewoon de lade open en laat je ogen meteen op het juiste potje vallen. Vind je een keuken met kasten toch mooier? Wees niet getreurd. Je kan er namelijk voor kiezen om het te doen lijken alsof je keukenkasten hebt, maar als je ze opent verschuilt zich daarachter een lade of misschien wel twee. Voor iedere wens een oplossing dus!

Verborgen keuken

De verborgen keuken is een ware trend in 2019. Denk hierbij dat de keuken en de woonkamer samenlopen. Door middel van een slimme schuifwand kun je de keuken tevoorschijn halen of juist verbergen. Wat ook zeker een onderdeel van deze trend is, zijn de keukenapparaten die verstopt of verwerkt in de keuken zitten. Een voorbeeld hiervan is het uitklapbare afzuigsysteem en afzuigsystemen die verstopt zitten in het werkblad. Een onopvallende maar toch zeer aanwezige trend. Bovendien hoef je nooit meer je hoofd te stoten tegen de afzuigkap.

Keuken anno 2019

Kortom, de keuken anno 2019 moet een plek zijn waarin je tot rust komt, maar ook waarin je gezellig samen kunt zijn met vrienden en familie. Gebruik natuurlijk materialen, hier en daar een gewaagd kleurtje, maar vergeet ook zeker niet de functionaliteit van de keuken. Die is minstens zo belangrijk.

Door Laura van Beest van Moeierboom Art. Ze is een interieurstyliste uit Etten-Leur en geeft persoonlijk advies over je interieur thuis en op kantoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen