170 appartementen en stadswoningen aan de Markendaalseweg

Foto: Gemeente Breda

Het huidige UWV kantoor aan de Markendaalseweg wordt gesloopt en er worden circa 170 appartementen en stadswoningen gebouwd. Met de ondertekening van de AOK (Anterieure Overeenkomst o.a. afspraken over samenwerking en kosten) door de gemeente Breda en ontwikkelaar VOF Residential Breda is de nieuwe invulling van het voormalige UWV kantoor een stuk dichterbij gekomen.

De eigenaar/ontwikkelaar deed eerder onderzoek naar de haalbaarheid van hun plannen met het voormalige UWV-gebouw en kwam tot de conclusie dat de plannen mogelijk zijn. De gemeente deelde deze conclusie en vindt dat de plannen ruimtelijk, maatschappelijk en financieel-economisch reëel zijn.

Diverse woonruimtes

VOF Residential Breda wil op de voormalige UWV-locatie maximaal 170 woningen bouwen in een divers woonprogramma: koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. Op de begane grond zijn, naast de grondgebonden woningen en atelierwoningen, ook commerciële ruimten gepland.

Daarnaast wordt een horecavoorziening aan de kant van de nog aan te leggen Nieuwe Mark mogelijk gemaakt. Onder de gebouwen komt een parkeergarage voor bewoners en werknemers. Ook komen er twee straten voor langzaam verkeer; die zorgen voor een goede verbinding met de toekomstige Nieuwe Mark vanuit de Markendaalseweg en Ginnekenstraat.

Wethouder Paul de Beer (stedelijke ontwikkeling) is enthousiast: “Het is geweldig dat we onze handtekening onder deze overeenkomst voor de herontwikkeling van de oude UWV-panden kunnen zetten. Daarmee komt de realisatie van de plannen voor woningen en commerciële ruimtes op deze plek aan de Markendaalseweg een stuk dichterbij. Stel je eens voor: je woont of werkt hier straks midden in de stad, aan de rivier de Nieuwe Mark. De verblijfskwaliteit op en rond de Markendaalseweg verbetert enorm met deze ontwikkeling. Al met al een belangrijke stap voorwaarts in een kwalitatief hoogwaardige invulling van dit deel van de Gasthuisvelden”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen