Informatiemarkt Amphia: (H)erken een beroerte, onze zorg en behandeling

Foto: Amphia

Amphia organiseert dinsdag 14 mei 2019 tussen 10.30 en 15.30 uur op locatie Molengracht een informatiemarkt over een beroerte en de behandeling ervan. Amphia geeft met een aantal samenwerkingspartners van de Stroke Service Breda (Revant, De MARQ, Thebe, Amarant, De Riethorst), hersenletsel.nl, MEE en Breinlijn voorlichting over beroerte.

Iedere dag worden in Nederland zo’n 125 mensen getroffen door een beroerte. Het gaat om 46.000 mensen per jaar. Een beroerte is een TIA, hersenbloeding of herseninfarct, ook wel CVA genoemd. Een beroerte kan blijvende gevolgen hebben en zeer ingrijpend zijn. Van het ene op het andere moment kan iemands mond scheef staan, de kracht in een arm of been verdwijnen, of spreekt iemand onduidelijk. Ook het ineens uitvallen van het gezichtsveld aan één kant kan wijzen op een beroerte. Het is belangrijk om tijdig de symptomen te herkennen van een beroerte en direct 112 te bellen. Het voorkomen en herkennen van een beroerte kan van levensbelang zijn. Hoe eerder een beroerte herkend en behandeld wordt, hoe groter de kans op herstel.

Informatiemarkt

Op dinsdag 14 mei tussen 10.30 en 15.30 uur geven verschillende zorgprofessionals voorlichting op de informatiemarkt in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda.

Tijdens de informatiemarkt wordt meer informatie gegeven over:

  • Wat is een beroerte, hoe herken ik een beroerte en wat daarbij te doen?
  • De behandelmogelijkheden in het ziekenhuis, revalidatie, begeleiding en ondersteuning na een beroerte.
  • Omgaan met de gevolgen van een beroerte.
  • De risicofactoren voor een beroerte.
  • Hulploket Breinlijn bij hersenletsel.

Ook kunt u uw bloeddruk en suikergehalte laten controleren en advies ontvangen over het verlagen van het risico op een beroerte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden