Bredase studenten laten in expositie zien wat Kunstzinnig Dynamisch Coachen brengt

Foto: De Kleine Tiki

Op zondag 19 mei 2019 opent de Bredase school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling haar deuren tijdens een open dag. Wat Kunstzinnig Dynamisch Coachen iemand kan brengen wordt tijdens de open dag letterlijk zichtbaar.

De expositie ‘Het land dat in mij woont’ van derdejaars studenten, brengt de bezoeker inspiratie en waardevolle gesprekken met huidige studenten. Naast dat De Kleine Tiki studenten opleidt om kunstzinnig dynamisch coach te worden, kan de opleiding ook ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de open dag is er naast de expositie de mogelijkheid om een lezing bij te wonen die antwoord geeft op de meest gestelde vragen. Iedereen die geïnteresseerd is kan gewoon binnenlopen.

Kunstzinnig Dynamisch Coachen, wat betekent dat eigenlijk?

Binnen het Kunstzinnig Dynamisch Coachen schakel je tussen verschillende media; het gesprek, drama, beeldend werk, lichaamswerk en stemwerk. Naast in gesprek gaan, ga je als kunstzinnig dynamisch coach vooral vanuit creativiteit en kunstzinnigheid te werk. De verschillende creatieve media zijn daarbij een goed hulpmiddel met veel effect. Het helpt iemand om tot inzichten en nieuwe ervaringen te komen. De Kleine Tiki biedt op een ervaringsgerichte, speelse en kunstzinnige manier een programma dat studenten dit leert.

De opleiding

Via verschillende scholingsjaren beleven studenten aan De Kleine Tiki zelf wat het doet om kunstzinnig werken te verbinden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ze kunnen van daaruit eventueel de keuze maken het beroepsmatig in te zetten als Kunstzinnig Dynamisch Coach. Tijdens alle 17 lesdagen die een scholingsjaar rijk is, gaan studenten dan ook kunstzinnig en expressief aan het werk met verf, potlood, krijt, klei, klank, poëzie, beweging… en meer. Dit wordt verbonden aan de theorie van het Kunstzinnig Dynamisch Coachen en thema’s als: ‘open je hart’, ‘inspiratie’, ‘levenskracht en energie’, ‘het genietende kind’, ‘intuïtie’, ‘eigenwaarde en zelfbevestiging’ en ‘vrijheid en verbinding’.

Open dag

De tweede Bredase open dag van dit jaar staat gepland op 19 mei 2019 van 11.30 tot 15.30 uur aan de Langendijk 87. Naast de expositie van derdejaars studenten kan er om 12.00 uur of om 14.00 uur een lezing bijgewoond worden. Tijdens de lezing wordt informatie gegeven over de diverse scholingsjaren en wordt er een kleine kunstzinnige opdracht gedaan om te kunnen ervaren wat kunstzinnig werken brengt. Na deze lezing is er ook gelegenheid om persoonlijk te overleggen welk scholingsjaar het beste aansluit. Een team van docenten is aanwezig om vragen hierover te beantwoorden. Geïnteresseerden hoeven zich niet in te schrijven maar kunnen gewoon binnenlopen.

  • Meer informatie over de open dagen en tentoonstellingen is te vinden via www.dekleinetiki.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden