Stewards gaan taxivervoer in goede banen leiden

Foto: Breda Nieuws redactie

Stewards gaan de sfeer bewaken en alles in goede banen leiden bij de Bredase taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade.

Dat gebeurt tijdens de drukste dagen van het Breda Jazz Festival in de nacht van 30 op 31 mei en van 1 op 2 juni. Daarna ook vanaf 6 juli elke zaterdagavond en – nacht. Behalve op 27 juli en 3 augustus, door de vakantie is het dan heel rustig in de stad, zo laat de gemeente Breda weten. De stewards van de SfeerBeheer Groep zijn te herkennen aan hun lichte jassen en een mouwband met daarop: Taxisteward. Ze werken samen met gemeentelijke boa’s, Politie en SKB (Stichting KwaliteitsTaxi Breda).

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit en Bereikbaarheid: “We willen dat bezoekers van de binnenstad zich echt welkom voelen in de stad. Maar ook dat zij op een prettige en veilige manier naar huis gebracht kunnen worden. Samen met de taxibranche en de SKB werken we aan gastvrij, klantvriendelijk en veilig taxivervoer in Breda. Een van de maatregelen is de inzet van taxi stewards. We hebben met de inzet van sfeerbeheerders in de binnenstad al goede ervaringen opgedaan. Dat gaan we nu weer doen met taxi stewards. Daarnaast werken we aan de invoering van een lokale taxivergunning vanaf 1 september 2019.‘’

Start project taxi stewards

Op 30 mei om 23.00 uur geven wethouder Boaz Adank en SKB-voorzitter Paul Martens het startsein voor het project met de taxi stewards. Dit gebeurt bij de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade.

Lokale taxivergunning verplicht vanaf 1 september

Vanaf 1 september hebben taxichauffeurs voor de opstapmarkt in heel Breda een lokale taxivergunning nodig. Meer informatie hierover staat op de bijbehorende website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen