Internationaal deelnemersveld tijdens ParaGamesBreda

Foto: Wim Verhoeve

ParaGamesBreda is één van de grootste sportevenementen in de wereld voor sporters met een lichamelijke beperking. Tijdens deze 8e editie worden er meer dan 1000 (inter)nationale deelnemers (sporters en begeleiders) uit 17 verschillende landen verwacht,deelnemend aan meer dan 15 verschillende sporten.

Van 27 juni t/m 30 juni wordt in Breda de ParaGamesBreda 2019 georganiseerd.Er wordt topsport beoefend maar ook de amateur-parasporters zijn tijdens deze dagen actief bij de wedstrijden, demonstraties en sportclinics. Alle informatie is te vinden op  www.paragamesbreda.nl  of de bijbehorende Facebook pagina.

Sinds de oprichting in 2004, is de Stichting ParaGamesBreda actief bezig om zoveel mogelijk mensen met een lichamelijke beperking te betrekken bij het beoefenen van een sport. Het uitgangspunt is dan ook ‘sport verbindt’. Tijdens de ParaGamesBreda worden o.a. kwalificaties afgedwongen voor tal van EK’s en WK’s en geven zelfs paralympiërs acte de présence, maar dit toernooi is ook voor de breedtesporter een groots en belangrijk sportevenement.

Op vrijdag 28 juni vindt de feestelijke opening van de ParaGamesBreda 2019 vanaf 19.00 uur plaats. De wedstrijden worden vanaf donderdag 27 tot en met zondag 30 juni gespeeld op 7 locaties, waarvan de BRESS (Nieuwe Inslag 99, Breda) de hoofdlocatie is. Het complete wedstrijdschema is te vinden op de website. Op zaterdag 29 juni is er van 12.00 – 17.00 uur een (para)sportcongres te bezoeken in hotel Amrâth voor mensen die betrokken zijn bij de parasport en de parasporters. Tijdens dit congres delen toonaangevende sprekers, zoals paralympische sporters, hun kennis en ervaring rondom aangepast sporten. Aanmelden kan via de website.

Voor een praatje, een drankje en een bezoek aan diverse stands is er tijdens deze dagen een promodorp ingericht dat o.a. dient als ontmoetingsplaats voor de sporters en supporters. Iedereen met een sportief hart is welkom om de spectaculaire wedstrijden te bezoeken en de sporters aan te moedigen!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen