Stevige wandeling in Mastbos en uitreiking certificaat ‘10 jaar Nordic Walking’

Foto: Nordic Walking Breda
Op woensdag 22 mei hield Nordic Walking Breda zijn jaarlijkse avondwandeling in het Mastbos. Om 18.30 uur stonden 60 deelnemers klaar om wethouder Miriam Haagh bij De Boschwachter te ontvangen.
Na een stevige wandeling gaf de wethouder een lezing over gezond ouder worden. Wethouder Miriam Haagh: “Samen met mijn collega’s zet ik me dagelijks in voor een toegankelijke stad met gezonde en vitale inwoners. Beweging speelt hierin een belangrijke rol. Het is goed voor lichaam en geest. Dat Nordic Walking een mooie manier is om aan gezondheid te werken heb ik vandaag mogen ontdekken.”

Bewegen voor alle leeftijden en niveaus

Na de gebruikelijke groepsfoto met de poles in de lucht werd gestart met de warming up. Daarna gingen de wandelaars van start in drie groepen van verschillend niveau (sportief, recreatief, rustig). Elke groep ging met twee begeleiders het bos in. De wethouder heeft in een uur tijd met alle groepen meegelopen waarbij zij uitleg kreeg over de techniek van Nordic Walking en de taken van begeleiders en instructeurs, die zich vier dagen per week vrijwillig inzetten voor de enthousiaste wandelaars. De wethouder maakte zo kennis met de diverse niveaus van deze sport, waarbij de wandelaar op een leuke, gezonde en toch sportieve manier aan het bewegen is.

Gezond ouder worden

Bij terugkomst gaf de wethouder in de Mastboszaal een interessante lezing over gezond ouder worden. Daarna reikte ze een certificaat ‘10 jaar Nordic Walking’ uit aan ons lid Marga de Rooij.
Voorzitter Ellen Groot bood de wethouder vervolgens een cursus Nordic Walking aan en bedankte haar hartelijk voor haar actieve deelname aan deze avond.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen