Amphia oefent verhuizing naar nieuwbouw

BREDA Amphia Langendijk naar Molengracht De proefverhuizing met patienten met een speciale vrachtwagen en onder begeleiding van politie
Foto: Amphia

Amphia, de ambulancedienst RAV, de GHOR, de politie en verhuisbedrijf Convoi hebben vrijdag 7 juni de verhuizing van Langendijk naar Molengracht geoefend. Dit dient ter voorbereiding op de patiëntverhuizing eind dit jaar. Dan verhuizen er vanaf locaties Langendijk en Molengracht in totaal 400 patiënten naar de nieuwbouw.

Vervoer in speciaal aangepaste verhuiswagen

Om de uiteindelijke verhuizing zo realistisch mogelijk na te bootsen hielpen medewerkers en kinderen mee. Zij werden als patiënt met bed en medische apparatuur vervoerd van locatie Langendijk naar de nieuwbouw. Het vervoer vond plaats in een speciaal aangepaste verhuiswagen van Convoi. Dit verhuisbedrijf heeft al meerdere ziekenhuizen verhuisd. De verhuiswagen reed met 30km per uur in een geëscorteerde kolonne van locatie Langendijk naar locatie Molengracht.

Door deze oefening kon de route en de doorlooptijd van de rit getest worden. Tijdens de rit rijden, net zoals bij de verhuizing eind dit jaar, een arts en verpleegkundige mee om de patiënten te monitoren. In juli oefenen we de verhuizing van patiënten op de locatie Molengracht. Voor deze verhuizing is geen vrachtwagen nodig en worden patiënten via de nieuwe verbindingsgang naar de nieuwbouw gebracht.

'

Reacties

article
236400
Amphia, de ambulancedienst RAV, de GHOR, de politie en verhuisbedrijf Convoi hebben vrijdag 7 juni
https://breda.nieuws.nl/nieuws/236400/amphia-oefent-verhuizing-naar-nieuwbouw/
2019-06-08T11:41:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2019/06/09194312/070619-Proefverhuizing-Amphia.jpg
Nieuws