Deep Brain Stimulation bij de ziekte van Parkinson

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

De meeste mensen met de ziekte van Parkinson gebruiken medicijnen om de klachten te onderdrukken. Soms is dit niet voldoende. Dan worden aanvullende therapieën overwogen, zoals diepe hersenstimulatie (DBS).

Maarten Kimmel, Parkinsonverpleegkundige Amphia, vertelt hier alles over op vrijdagmiddag 28 juni bij het Parkinson Café Breda. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14:00 – 16.00 uur in ‘t Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Tijdens deze bijeenkomst zal Maarten Kimmel uitleg geven over de geavanceerde DBS. Wat is DBS nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen en nadelen van deze ingreep? De procedure van de screening, wanneer kom je in aanmerking voor een DBS? Tot slot zal hij stilstaan bij hoe de nazorg na de operatie eruit ziet en het afstellen van de DBS. Daarnaast zal een ervaringsdeskundige zijn verhaal vertellen.

Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden