Bewegen voor mensen met de ziekte van Parkinson

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Bewegen is voor mensen met de ziekte van Parkinson erg belangrijk. Op een goede manier bewegen houdt hen zo lang mogelijk mobiel.

Fysiotherapeut Christien Kroon vertelt er alles over op vrijdagmiddag 27 september bij het Parkinson Café Breda. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14:00 – 16.00 uur in ‘t Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Christien Kroon, fysiotherapeut bij Van Broekhoven fysiotherapie, vertelt deze middag meer over speciale bewegingsvormen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Zij gaat vooral in op LSVT-BIG en boksen. LSVT-BIG is een specifiek bewegingsprogramma wat gebaseerd is op het idee dat de hersenen zich aan kunnen passen op grotere bewegingen. Boksen is een tactische vechtsport waarbij inzicht, coördinatie en lichamelijke conditie centraal staan. Daarnaast zijn kracht en snelheid belangrijke vaardigheden. Mensen met Parkinson en hun mantelzorgers horen deze middag alles over de voordelen van deze bewegingsvormen bij Parkinson.

Parkinson Café Breda
Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen