Bredase studente voltooit drie voltijd studies in slechts drie jaar

Foto: Mario Rigby

De Bredase studente Simone Eringfeld begon in september 2016 aan de Universiteit van Amsterdam met als uitdaging om drie voltijd studies in drie jaar te doen.

Afgelopen maand heeft ze haar doel gehaald en is ze met succes geslaagd voor drie bachelors op rij, met meerdere distincties.

“Dit project ging ik aan om binnen het Nederlandse onderwijssysteem meer verbreding op te zoeken. Ik wilde laten zien dat er heel veel mogelijk is, zolang je maar gemotiveerd bent en je geconcentreerd blijft op de lange termijn.”, vertelt een trotse Simone. “De eerste twee jaar van mijn studies woonde ik in Amsterdam, waar ik ook lesgaf aan immigranten als taaldocent Nederlands. Het afgelopen jaar bracht ik door op uitwisseling in New York. Afgelopen week ben ik gestart met een master in ‘Onderwijs en Internationale Ontwikkeling’ aan de Universiteit van Cambridge. Ik wil namelijk dat iedereen ter wereld een eerlijke kans krijgt om het meeste uit zichzelf te halen.”

Onlangs verscheen er een interview van Simone in Folio, waarin ze verder ingaat op haar topprestatie. “In mijn drukste semester deed ik zeven vakken in plaats van de gebruikelijke twee”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen