“Zie de mens en niet de dementie”

Anne-Mei The, hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam en Surplus gaan samen invulling geven aan de Sociale Benadering Dementie. Deze benadering laat je anders kijken en handelen; je ziet de mens en niet de dementie.

Anne-Mei The gaat in samenwerking met de medewerkers van Surplus de focus leggen op deze benadering. Daardoor zorgen ze dat mensen met dementie en hun naasten vooral gewoon verder kunnen leven. Meer informatie over de Sociale Benadering Dementie op de video hierboven.

Sociale Benadering Dementie

‘Bij dementie gaat het in de jaren thuis, en zeker in het begin, niet zozeer om ziekte en zorgvragen. Het gaat veel meer om wat dementie betekent in het dagelijks leven en hoe het relaties verandert.’ – Anne-Mei The.

Anne-Mei The heeft De Sociale Benadering Dementie ontwikkeld. Dementie is een ontwrichtende ziekte, waarbij medische begeleiding en zorg vanzelfsprekend worden gevonden. Maar het gaat ook om een persoon, die vooral zijn/haar leven voort wilt zetten. En van betekenis wilt zijn en blijven. Helaas komen relaties met dierbaren en alle andere sociale contacten onder druk te staan door angst, onzekerheid en veranderingen in gedrag. Zij lijden namelijk niet alleen aan de ziekte, maar ook aan de psychologische- en sociale pijn die daaruit voortvloeit. Al deze onderwerpen verdienen aandacht. Dit vraagt om een andere manier van bijstaan en ondersteuning bieden, thuis of in een woonzorgcentrum. In samenwerking met Anne-Mei The gaat Surplus hier invulling aan geven.

Surplus

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, welzijn en behandeling. Hierbij staan de eigen kracht en de eigen mogelijkheden van de klant centraal. De kwaliteit van ons werk ontstaat in het contact van mens tot mens, want ieder mens is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om de ander écht te zien. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen.

Foto van links naar rechts Suzanne Prins, Anthonie Maranus, Carolien van Leussen, Anne-Mei The, Anton van Mansum, Marjolijn Verdaasdonk.

Surplus Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden