Leuk! 9 x Breda eyecatchers aan de muur

Foto: Paula Ackermann

Ben je op zoek naar iets nieuws voor aan de muur? Een prachtige foto of schilderij voor boven je bed of in de woonkamer?

We zetten een aantal suggesties voor je op een rij met Breda als rode draad. Kunstwerken met Breda, Bredase locaties of gebouwen of Bredase kunstenaars als voorwaarde. Voor (ex-)Bredanaars die ook zo genieten van Bredase eyecatchers bij hen thuis.

1. Werk aan de muur

Op de website Werk aan de Muur staan diverse kunstwerken van Bredase fotografen / kunstenaars of werken zoals canvasfoto’s die in Breda gemaakt zijn.Het zijn betaalbare kunstwerken voor iedereen!

We lichten er drie uit: Ronald Westerbeek (zie foto hieronder en op zijn Instagram pagina), Jos Pannekoek en Jean-Paul Wagemakers.

Foto Kasteelplein Breda

 

Jos Pannekoek uit Hoeven heeft onder andere enkele prachtige foto’s in het Mastbos gemaakt (ga naar zijn portfolio op Werk aan de Muur).

Mastbos Breda canvas

De Bredase fotograaf JPW legt met liefde voor zijn stad Breda op een herkenbare manier vast om thuis aan de muur of op kantoor te hangen. Ga naar de portfolio van Jean-Paul Wagemakers op Werk aan de Muur.

Kasteel van Breda op canvas

2. Bredase kunstenares Daphne Schrijver.

We hadden een interview met deze creatieve Bredase die ook schilderles geeft. Haar werk wordt onder andere verkocht in haar webshop en via haar social media.

 

3. Pentekeningen van de boeken Bredase en Brabantse Volksverhalen

Prachtige pentekeningen van onder andere het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat en Kasteel Bouvigne van professioneel illustrator, creatief ontwikkelaar en designer Melanie Drent (ga naar haar webshop).

 

 

 

4. NAC stadion – in de stijl van Van Gogh

De Roosendaalse Kunstenaar Erika Stanley schildert de mooiste stadsgezichten van Nederland in de stijl van Van Gogh. Haar serie Als Van Gogh kreeg nationale bekendheid met schilderijen van onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam, stadion De Kuip, de Kaasmarkt in Alkmaar en de Keukenhof. Nu heeft ze ook het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda geschilderd Als Van Gogh. Te koop via haar webshop.

 

5. Woodprints van Paula Ackermann zijn unieke, houten wanddecoraties.

Van heel bescheiden tot wandvullend en sfeerbepalend. Op vlakke delen of in 3D-reliëf. Voorzien van een eigen print naar keuze, of een suggestie van Paula. De Bredase drukt op hout. Niet op papier, canvas of linnen. Alleen op hout, waarbij de prijzen liggen vanaf de 300 euro.

Grote Kerk Breda op hout

 

6. Prachtige Breda putdekselklok

Een bijzondere klok voor aan de muur. Ze zijn er in enkele varianten waaronder de geel/ zwarte NAC variant. Bestellen en informatie kan via dit deze Facebookpagina.

De klokken zijn handgemaakt en kunnen worden opgehaald in Breda of door de kunstenaar zelf worden bezorgd.

Breda putdekselklok

 

7. WIJCK posters

In diverse formaten zijn de WIJCK posters te bestellen (ook beschikbaar in winkels in de stad).Ook van de diverse wijken zijn  er diverse posters beschikbaar zoals van Tuinzigt, Belcrum, Boeimeer en centrum. De posters zijn te bestellen via de  WIJCK  website  vanaf  9,90 euro.Breda Wijck

8. Prachtige stadskaart uit 1649 in full colour

De indrukwekkende stadskaart van Breda is op een koperen plaat getekend en een gravuredruk is opgenomen in de wereldberoemde publicatie uit 1649 Toneel der Steden van de Vereenighde Nederlanden van Ioan Blaeu.. Voor meer informatie: www.historischestadskaartenfullcolour.nl

9.Grote Kerk Breda

Lasergesneden Grote Kerk van Breda. Unieke wanddecoratie van hét icoon. Bestel via de InBreda webshop!

10. En meer….

Heb je (aanvullende) suggesties voor dit artikel, laat het onze redactie weten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen