Afname nieuwe ziekenhuispatiënten met COVID-19 en aantal coronadoden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 110 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 83 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Er zijn vandaag 1066 nieuwe besmettingen, zo meldt het RIVM, dat maakt het totaal op 32655.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Gisteren waren er 129 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld en 142 personen als overleden gemeld. Vorige week zondag waren 196 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld en 94 personen als overleden gemeld. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) laat weten dat de Brabantse ziekenhuizen zaterdag 55 nieuwe COVID19-patiënten opnamen. Dat is het laagste aantal patiënten in ruim een maand.

Diverse instanties, bedrijven, gemeentes en politiekorpsen herhaalden dit weekend de oproep om de maatregelen goed te blijven naleven.

Actuele cijfers COVID-19: 19 april 2020

Positief geteste personen 32.655* (+1.066)
Ziekenhuisopnames 9.704 (+110)
Overleden personen 3.684** (+83)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden