Naast basisscholen ook kappers en andere contactberoepen weer van start

Foto: Pexels / Nick Demou

De scholen zijn weer begonnen en de kappers en andere contactberoepen zoals pedicures, paramedici, rij-instructeurs en schoonheidsspecialisten mogen vanaf vandaag weer aan het werk.

De eerste kapperszaken zijn vannacht om 00.00 uur al opengegaan. Vanaf vandaag kan het weer: Eindelijk je dode punten, uitgroei en andere corona-ellende laten verhelpen. Kappers krijgen het gelijk behoorlijk druk!

Strikt protocol
De protocollen om klanten en kappers te beschermen zijn opgesteld door kappersbranchevereniging Anko en goedgekeurd door het kabinet. “We hebben enorme hygiënemaatregelen genomen,” zegt Gonny Eussen, woordvoerder van Anko. “Dit is eigenlijk het protocol dat we een tijd geleden al hebben voorgelegd om op een veilige manier weer open te kunnen gaan.”

Zo moeten kappers en andere contactberoepen een vragenlijst afnemen bij klanten die een afspraak maken, om te controleren of zij geen klachten hebben. Bij binnenkomst moet dat nog eens.

Ook kunnen er minder klanten worden geholpen, omdat er ook in de kapperszaak zoveel mogelijk ruimte moet worden gehouden. Dat betekent: minder stoelen, geen wachtruimte, meer tijd tussen de afspraken en plexiglazen schotten bij de balie.

Mondkapjes
Over het gebruik van mondkapjes stelde Rutte in de persconferentie woensdagavond dat ‘een check vooraf veel risico’s wegneemt’. “Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken,” zei hij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden