Aantal inbraken in Breda stijgt, ondanks landelijke daling

Foto:

De landelijke lockdown en de oproep thuis te werken hebben in de gemeente Breda niet geleid tot minder inbraken. Volgens onderzoek van verzekeraar Independer steeg het aantal met 4,3 inbraakmeldingen per 10.000 huishoudens, ten opzichte van vorig jaar. Voor de cijfers baseert de verzekeraar zich op politiecijfers van de periode maart tot en met augustus.

Stijging
In Breda zijn er volgens Independer sinds maart in totaal 31,2 inbraken per 10.000 huishoudens geregistreerd. Op landelijke niveau is er juist een daling te zien. Sinds de lockdown van maart is er 19.311 keer ingebroken, terwijl er in diezelfde periode in 2019 in totaal 23.549 inbraakmeldingen bij de politie binnenkwamen.

Opvallend
De cijfers zijn opvallend: waar landelijk dus een daling van het aantal inbraken te zien is, blijkt uit de data dat voornamelijk gemeenten in Brabant juist meer te maken kregen met inbrekers. 26 Brabantse gemeenten zagen met een stijging, bijna een kwart van de 105 gemeenten in Nederland waar meer werd ingebroken dan in 2019.

Onderzoek lezen
Wie zelf de data uit Breda en de rest van Nederland wil bekijken, kan terecht op de website van Independer. Daar zijn de uitslagen van het onderzoek gepubliceerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden