Wedstijdsecretaris Bredase Singelloop benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau na bijzondere jubileumeditie

Foto: Familie Bosch

Burgemeester Paul Depla reikte zondag 4 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer G.C. Bosch.

De heer Bosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft aangegeven dat hij de functie van wedstijdsecretaris na 25 jaar neerlegt en dat hij verder gaat als de secretaris van het bestuur. Vanwege de coronapandemie werd dit jaar een alternatieve singelloop georganiseerd. De heer Bosch is inwoner van Etten-Leur en woonde voorheen in Breda.

Aantal deelnemers explosief gestegen

Vanaf 1995 tot heden is de heer G.C. Bosch actief betrokken bij de Bredase Singelloop. Binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de uitreiking van de startnummers en de verwerking van de uitslagen. De heer Bosch voert het wedstrijdsecretariaat met een team van zes vrijwilligers.

Dankzij de inspanningen van de heer Bosch worden de aanmeldingen van deelnemers sinds 15 jaar automatisch verwerkt. De laatste 10 jaar is het aantal deelnemers explosief gestegen tot bijna 19000 deelnemers in 2018 en 2019, die worden aangemoedigd door zo’n 80.000 bezoekers.

De heer Bosch heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de beheersbaarheid van deze aantallen door het professionaliseren en automatiseren van de wedstrijdadministratie van dit loopevenement. De huidige graad van automatisering is tot stand gekomen mede door de innovaties die hij onder andere bij het wedstrijdsecretariaat heeft ingevoerd.

In de rol van wedstrijdsecretaris draagt de heer Bosch ook zorg voor de coördinatie rondom de familieloop. De familieloop is een belangrijk onderdeel binnen de Bredase Singelloop, met bijna 3500 kinderen van diverse basisscholen in Breda en omgeving. Deze deelnemers komen niet vanzelf. De heer Bosch onderhoudt daarvoor het gehele jaar contact met de coördinatoren van de verschillende basisscholen.

Ook actief op de wijkbus

Naast de Bredase Singelloop is de heer Bosch ook actief voor diverse andere organisaties. Als secretaris van de Stichting Save Ethiopian Children levert hij sinds 2003 een belangrijke bijdrage aan de fondsenwerving. Daarnaast is hij betrokken bij het beleid over de begeleiding van de kinderen in Ethiopië. In de periode 2015-2019 was de heer Bosch begeleider bij het Mondiaal Centrum in Breda. Hij verzorgde taallessen en hielp gezinnen met maatschappelijke problemen bij allerhande zaken. Sinds januari 2017 woont de heer Bosch in Etten-Leur. Ook in deze gemeente is hij actief als vrijwilliger. Vanaf maart 2019 rijdt hij als chauffeur wekelijks een aantal uren op de wijkbus een vaste route binnen Etten-Leur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden