Nieuw telefoonnummer 0900-0904: ‘Geen spoed, wel brandweer’

Sinds deze week heeft de brandweer het telefoonnummer 0900-0904 voor wanneer er geen spoedsituatie is maar je toch de brandweer nodig hebt. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Brandweer 0900-0904

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij je de brandweer ter plaatse nodig hebt. Je wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar je de melding voor doet. De centrale verbindt je door met de regionale meldkamer. Zo word je snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

Niet voor spoedeisende hulp

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Het gaat om alle situaties waar mogelijk gevaar kan optreden, maar wat op dat moment nog niet gevaarlijk of levensbedreigend is. Bijvoorbeeld een kat in een boom, een vermoeid paard dat niet meer op eigen kracht uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. In deze gevallen bel je 0900-0904. Bij twijfel, bel je altijd 112.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden