Pompoenen van boer Chris verkocht door Breda Maakt Mij Blij

Foto: Breda Maakt Mij Blij

De actie Breda Maakt Mij Blij heeft boer Chris Poelen uit Groesbeek geholpen door 10.000 pompoenen van hem te kopen. Boer Chris had ze over omdat ze niet door de keuring van supermarkten heen kwamen. Met bedrijfscateraar Feel Good Food uit Breda krijgt Breda Maakt Mij Blij ze toch op het bord van de Bredanaar.

Pompoenen
Toen Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij een mailtje kreeg van boer Chris, twijfelde hij geen moment: “Chris schreef dat hij met een flinke voorraad pompoenen zit waar hij moeilijk vanaf komt, omdat deze niet aan de strenge eisen van de supermarkt voldoen. Weggooien is wat ons betreft geen optie en ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn die daar zo over denken. Samen met onze volgers willen wij ervoor zorgen dat de 10.000kg pompoenen niet in de container eindigt.”

Seizoenssoep
Met de actie helpt Breda Maakt Mij Blij ook bedrijfscateraar Feel Good Food. Zij zagen hun cateringopdrachten voor bedrijven en festivals door de coronacrisis verdwijnen. Nu kunnen zij de pompoenen verkopen als soep: “Met de verkoop van deze heerlijke seizoenssoep maken we dus ook hier weer mensen blij.”

Producten redden is een succes
Dat Breda Maakt Mij Blij een succesformule is, mag inmiddels duidelijk zijn. In mei begon het team kleinschalig met onder andere pioenrozen en asperges, maar met de reddingsacties van 170.000 Vierdaagse-gladiolen en 20.000 flessen witte wijn werd zelfs de landelijke media gehaald. Het sympathieke initiatief is inmiddels beloond met een nominatie voor de Breda Startup Award.

Ophalen met Halloween
De pompoenen zijn ook te bestellen bij Breda Maakt Mij Blij zelf. Ze worden verkocht in een set van vier stuks voor 8,50 euro of als een liter soep voor 6,50 euro. Bestellen kan via bredamaaktmijblij.nl of via de sociale media kanalen. Je kan de producten ophalen op een toepasselijke datum: met Halloween op zaterdag 31 oktober van 16.00 tot 20.00 uur bij STRND.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden