Curio organiseert online open dagen voor het mbo

Foto: Curio

Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Kiezen in coronatijd zelfs nog een stukje moeilijker. Hoe kies je een opleiding als je niet naar de school toe kan? Dan breng je de school naar de studiekiezer toe.

Daarom organiseert beroepsopleider Curio dit jaar de week van de online studiekeuze voor het mbo. Van 16 tot en met 19 november vinden online open dagen plaats. Toekomstige studenten hebben de mogelijkheid om 60 webinars bij te wonen. Coronaproof vanuit huis.

Online open dagen

Tijdens de online open dagen maken mbo-studiekiezers kennis met het ruime aanbod van Curio. Voor iedere cluster, ofwel studierichting, is er een webinar te volgen. Een interactieve live-uitzending waar ook ruimte is om vragen te stellen. Docenten en studenten delen hun kennis en ervaring om een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillende opleidingen. Van automonteur tot food en future. En van juridisch medewerker tot doktersassistent. Toekomstige studenten kunnen zich voor zoveel webinars inschrijven als ze willen. Aanmelden kan eenvoudig via de website. Op www.curio.nl staat een overzicht van alle webinars en bijbehorende data en tijden.

Online kiezen

Omdat alleen een online open dag misschien niet genoeg is, biedt Curio een volledig online kiezen-pakket voor mbo’ers aan. Op de website kan de studiekiezer verschillende stappen doorlopen in het studiekeuzeproces. Zo kunnen ze zich oriënteren door verschillende voorlichtingen te bekijken. Digitaal door de scholen wandelen. Of live chatten met studenten. Op deze manier kunnen toekomstige studenten alsnog een goede indruk krijgen van alle opleidingen. En de opleiding vinden die bij ze past.

Over Curio

Curio is de beroepsopleider van West-Brabant. Het vmbo, mbo en overig aanbod van Curio biedt talloze relevante en interessante opleidingen voor jong en oud. Onderwijs waarin leerlingen en studenten centraal staan. Curio leidt hen op tot deskundige, nieuwsgierige en zelfbewuste vakmensen. Vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen en hun talenten willen ontwikkelen. Deze talenten kunnen zo aan de slag bij bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio. Ze zijn voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. Curio laat leerlingen en studenten groeien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden