Bredase op kandidatenlijst 2e kamer voor de Partij voor de Dieren

Foto: Joris Knapen | Pix4Profs

Cynthia Pallandt, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in waterschap Brabantse Delta, is door haar partij op de 22e plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet.

15 november maakte de Partij voor de Dieren haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamer bekend. De Bredase Cynthia Pallandt staat voor het eerst op deze lijst, en is op plek 22 geplaatst. Daarnaast wordt Noord-Brabant op de lijst vertegenwoordigd door Marco van der Wel en Anne-Miep Vlasveld, beiden lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant, die op respectievelijk de 10 e en 24e plek zijn geplaatst.

Pallandt is tevens werkzaam bij NS, waar zij zich bezighoudt met de IT-systemen op treinen. Zij is daarnaast actief als vrijwilliger binnen LHBTI-netwerk Trainbow, Stichting KonijnenBelangen en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. In het waterschap stuurt Pallandt met name op dierenwelzijn, door zich in te zetten tegen het doden van muskusratten en tegen de hengelsport. Op landelijk niveau blijft de focus op dier, natuur en milieu behouden, en zal Pallandt zich daarnaast inzetten voor een breed draagvlak voor het ‘Groeiend Verzet’: “Ik vind het belangrijk dat mensen van alle achtergronden zich aangesproken voelen door de Partij voor de Dieren. We zijn een emancipatiepartij die zich inzet voor alle levende wezens en de Aarde die zij delen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen