Burgemeester Depla op bezoek bij weekendschool Petje af in de Hoge Vught

Foto: TPJ Verhoeven Photography

Op zondag 29 november bezocht burgemeester Depla weekendschool Petje af om te vertellen hoe het is om burgemeester te zijn. Wat is er leuk aan burgemeester zijn, waarom draagt hij een ambtsketen, hoe kun je burgemeester worden en wat is de lievelingssport van de burgemeester. De kinderen van Petje af in Hoge Vught zaten vol met vragen.

Ook was er aandacht voor de wijk Hoge Vught. Hoe vinden de kinderen dat het gaat in de wijk. Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe ervaren zij de veiligheid, de sfeer en de speelmogelijkheden. Depla ging open in gesprek en luisterde met aandacht naar de jeugd in Hoge Vught.

“We hebben elkaar nieuwe inzichten gegeven”

Depla: “Wat een mooi initiatief is ‘Petje af’. Ik heb een ontzettend leuk en leerzaam gesprek gehad met de kinderen. We hebben elkaar nieuwe inzichten gegeven. Ik heb ze een beetje meer geleerd over wat het inhoudt een burgemeester te zijn. Maar zijn hebben mij ook laten weten over hoe ze hun buurt zien. Van alles kwam voorbij, van speeltuinen, tot drempels tot vuurwerk.”

De burgemeester heeft de kinderen uitgenodigd om op bezoek te komen, als de Corona-maatregelen dit zouden toestaan. Ook wilde de burgemeester graag een e-mail ontvangen van de kinderen met alle ideeën over de wijk Hoge Vught. Elke zondag ontmoeten de kinderen bij Petje af inspirerende rolmodellen en ontdekken ze samen de maatschappij. Ze doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen, ontdekken hun talenten en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Iedere groep wordt begeleid door vrijwillige, professionele coaches die de kinderen inspireren en stimuleren in hun ontwikkeling. Dit gebeurt in vijf verschillende groepen (Hoge Vught (2), Haagse Beemden, Brabant park en De Heuvel). “De ontwikkeling die de kinderen doormaken is fantastisch om te zien. Ze leren meer over zichzelf, hun talenten, maar ook over de stad waar ze wonen en voelen zich daar steeds meer onderdeel van. Het is een stuk vorming waar de kinderen een stevige basis uit halen voor een kansrijke toekomst.”, aldus  locatiemanager Beatrijs Janssen.

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst. Petje af Breda is onderdeel van de koepelorganisatie Petje af Nederland.

Petje af Breda opereert onder een zelfstandig, onbezoldigd, lokaal bestuur.

 

Foto:s: TPJ Verhoeven Photography

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen