Positieve testen voor coronavirus in Breda stijgen naar 48

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft woensdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Breda 48 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een hoger cijfer dan een week eerder.

Lichte stijging, zelfde niveau
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen in de afgelopen week licht is gestegen. Van 24,4 gemiddelde positieve testen op 25 november, naar 26,1 op 2 december. Omdat de cijfers regelmatig stijgen en dalen in korte tijd, betekent dit in de praktijk dat het aantal nieuwe besmettingen ongeveer op hetzelfde niveau blijft. Dit aantal wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Vaccin
Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft al weken op hetzelfde niveau. In de afgelopen week bleef het aantal nieuwe besmettingen tussen de 28 en 34 per 100.000 inwoners steken. Op 2 december staat de teller op 28,4 positieve testen. Maar er gloort hoop: afgelopen dinsdag maakt minister De Jonge bekend dat hij verwacht vanaf 4 januari de eerste Nederlanders te vaccineren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden