Aangepast Winterprogramma voor Bredase kids vanaf maandag

Foto: Pixabay/ CC0 Public Domain

Voor onze anders zo bruisende stad met haar inwoners en ondernemers zijn de gevolgen van de harde lockdown natuurlijk vreselijk. Maar gelukkig zijn er ook nog mooie dingen mogelijk. We kunnen wandelen en sporten in de buitenlucht bijvoorbeeld.

En er is ook online genoeg te doen. Een aantal activiteiten uit het Winterlicht- en WinterChillsprogramma zijn omgezet naar online of we gaan lekker naar buiten. Voor de kids tot 18 jaar is er een uitgebreid aanbod van buiten(sport) activiteiten, die vind je op Winterchills.nl. En ook alle andere Bredanaars moeten zeker een kijkje blijven nemen op Winterlicht.nl.

Veel is wel mogelijk

Binnen de regels en met gebruik van gezond verstand zijn er nog veel dingen mogelijk. We kunnen elkaar actief steunen. We kunnen in de buitenlucht wandelen en sporten. Weliswaar met het eigen gezin of in groepen van maximaal twee, maar dat betekent dat we ook de broodnodige beweging en sport op ons programma kunnen houden. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen ook in verenigingsverband in de buitenlucht actief zijn. Voor ons allemaal; maak een wandeling door de stad met je gezin, schrijf je in voor een Bakkie Troost of doe mee aan een van de andere (online)activiteiten die er in de stad mogelijk zijn.

Aangepast programma

Voor WinterChills is het belangrijkste: we gaan vanaf maandag 21 december coronaproof sport en bewegingsactiviteiten aanbieden voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar. Een aantal geplande activiteiten zijn uitgesteld totdat het weer kan binnen de regels. Maar er zijn heel veel online activiteiten bijgekomen, en sporten kan buiten. Het initiatief rondom de Fifa-toernooien gaat in ieder geval zeker door, net als de DJ school en Makersbase, die nu online is. Daaraan wordt nu de Tik Tok Challenge toegevoegd op de NAC locatie. Ook X-kids sporten gaat buiten door. WinterChills heeft het programma samen met jongeren voorbereid, dat blijven we in het nieuwe jaar doen.

Houdt de websites in de gaten

De activiteiten op de websites van Winterlicht en Winterchills vullen we ook in de komende dagen samen met de organisaties van de evenementen verder aan. Houd www.winterlichtbreda.nl en winterchills.nl dus goed in de gaten de komende weken! Want we kunnen heel binnenkort melden wat er wel doorgaat en wat er bijkomt! En via de websites nog steeds je eigen corona-proof initiatief aanmelden. Vanuit samenhang en verbinding maken we deze winter lichter voor iedereen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden