Webinar ‘Als sterven dichterbij komt’

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

De zorg voor een geliefde die gaat sterven is vaak bijzonder, maar ook zwaar. De inzet van een vrijwilliger kan de zorg verlichten. Dit webinar gaat over Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) en wat zij voor mantelzorgers en hun naaste kunnen betekenen. Het webinar vindt plaats op maandag 18 januari 2021 om 12.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/agenda.

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) geven tijd, aandacht en steun in de laatste fase van het leven. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. De behoeften en wensen van de zieke en de mantelzorger staan centraal. De zieke kan zijn vragen, angsten en gevoelens delen. De mantelzorger krijgt de gelegenheid om rustig boodschappen te doen, een wandeling te maken of om zelf even op adem te komen. De vrijwilligers zijn er als het écht nodig is. 

In dit webinar
Wat betekent het in de praktijk als er een vrijwilliger bij je in huis komt? Wat kan een vrijwilliger voor jou of iemand in je omgeving betekenen? Voor wie is VPTZ bedoeld en hoe kom je aan een vrijwilliger? Carolien van Gestel, coördinator VPTZ bij StiB, vertelt er alles over tijdens dit webinar. Daarnaast vertellen een mantelzorger en een vrijwilligster over hun ervaringen. Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen via de chat. Je bent zelf niet in beeld. Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/agenda. Neem voor meer informatie contact op met StiB via [email protected] of 076 750 32 00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden