Huwelijksceremonies in Bredaas stadhuis nu ook digitaal bij te wonen

Foto: Publiek domein

Het is vanaf heden mogelijk voor familie, vrienden en kennissen van Bredase bruidsparen om dehuwelijksceremonie op het stadhuis te volgen via een livestream.

Wethouder bedrijfsvoering, Boaz Adank: “De mooiste dag van je leven wil je natuurlijk het liefst met al je dierbaren delen. Helaas is dat in deze tijd niet altijd mogelijk. Ik ben blij dat we met deze oplossing in de vorm van een live-cameraverbinding een mogelijkheid kunnen bieden voor vrienden en familie om de huwelijksceremonies toch bij te kunnen wonen, hetzij op een digitale manier.”

Als gevolg van de coronamaatregelen mogen er minder genodigden aanwezig zijn bij huwelijksceremonies. Op dit moment zijn er naast de trouwambtenaar en het bruidspaar maximaal 30 genodigden welkom. Veel bruidsparen willen het bijzondere moment van elkaar het ja-woord geven vaak met meer vrienden en familie delen. Gemeente Breda heeft daarom een camera geïnstalleerd in de grote trouwzaal in het stadhuis. Zo kunnen genodigden toch via een livestream- vanuit huis of elders het huwelijk ‘’bij wonen’’. Het bruidspaar krijgt vooraf een unieke inlogcode die zij kunnen delen met de extra genodigden. Daarbij is er ook de mogelijkheid om de opname van het huwelijk op een USB-stick mee te krijgen om na te genieten van de mooiste dag uit hun leven.

In de toekomst zal deze live-stream-mogelijkheid blijven bestaan. Zodat iedereen die door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, het huwelijk toch te kunnen laten volgen. Zo kunnen bijvoorbeeld vrienden of familie in het buitenland er toch een beetje bij zijn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden