Lancering meldpunt afvalbeleid door SP Breda

Foto: SP Breda

Wie afval weg gaat brengen bij het milieustation in Breda kan maar beter zijn pyjama en tandenborstel meenemen,  volgens de SP Breda.

Urenlang in de rij staan is inmiddels zeker geen uitzondering, zo stelt de SP. Voor wie aanstaande zaterdag weer in de file stond en toch zijn overnachtingspullen was vergeten, deelde SP Breda tandenborstels uit. SP-burgerraadslid Michel Verschuren: “Ook roepen we Bredanaars op hun ervaringen met het afvalbeleid in Breda met ons te delen op het meldpunt.”

De Gemeente Breda weigert beide milieustraten tegelijk te openen, ondanks herhaaldelijke oproepen daartoe. Hierdoor lopen de wachttijden op. Omdat wethouder Daan Quaars (VVD) heeft besloten voortaan 25 euro te vragen voor het ophalen van grof vuil, is het nóg drukker bij het milieustation met mensen die hun afval zelf komen brengen”, zegt Verschuren. “Maar daar is geen rekening gehouden waardoor mensen hier hun kostbare tijd staan te verdoen en de kans op illegale afvaldumpingen in buurten of de natuur toeneemt.”

SP Breda wil met de resultaten van het meldpunt het College van B&W ervan overtuigen dat de huidige situatie onhoudbaar is en er snel werk moet worden gemaakt van het openstellen van de tweede milieustraat en andere maatregelen om de wachttijden terug te dringen. Verschuren: “Totdat de dienstverlening op orde is, moet het ophalen van grofvuil bovendien weer gratis worden. Aanstaande donderdag zullen we daarvoor een motie indienen in de Bredase gemeenteraad.”

Meldpunt Afval van SP Breda

Je betaalt sinds 1 januari voor het op laten halen van grofvuil 25 euro én 11% meer aan afvalstoffenheffing, terwijl de dienstverlening ondermaats is. Lange wachttijden bij de milieustations, slechts één station open per dag en grofvuil dat zich ophoopt bij de ondergrondse containers in de buurt of wordt gedumpt in de natuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen