Live kamerdebat tussen Bredase kandidaten voor de Tweede Kamer

Foto: Pexels

Den Haag kan wel wat Breda gebruiken. Met meer dan 15 in Breda wonende kandidaten op de kieslijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, stem je daarom op 15, 16 of 17 maart natuurlijk op een Bredanaar.

Op wie stem je dan, en wat kan een Bredaas kamerlid voor jou betekenen? Dat wordt duidelijk tijdens het Bredaas Kamerdebat op 13 maart 2021, vanaf 16.00 live te volgen via Facebook.

Bredase kandidaten in debat
Onder leiding van Birgit Verhoeven (Omroep Brabant) gaan Bredase kandidaten van CDA, D66, PvdA, SP en VVD het debat met elkaar aan. De thema’s, waaronder bouwen, onderwijs en segregatie, zijn thema’s die “Den Haag” dan wel beslist, maar die iedere Bredanaar raken. In drie- of viertallen wordt door kandidaten van CDA, D66, PvdA, SP en VVD gedebatteerd. Dit doen zij over stellingen als “Er moet meer blauw op straat komen in probleemwijken zoals de Hoge Vught” en “Ook gemeenten moeten financieel bijspringen om noodlijdende ondernemers te helpen”. Daarnaast komen de onderwerpen onderwijs, jeugdzorg en wonen aan bod. Daarmee helpt dit debat jou beslissen welke kandidaat het best aansluit bij jouw wensen voor Breda, en voor Brabant in het algemeen.

Livestream op Facebook
Deelnemers aan het debat zijn Caspar Rutten (CDA plek 56), Faissal Boulakjar (D66 plek 16), Hans Teunissen (D66 plek 31), Attje Kuiken (PvdA plek 4), Arjen van Drunen (PvdA plek 50), Michiel van Nispen (SP plek 4), Michel Verschuren (SP plek 27) en Daan de Neef (VVD plek 34). Het debat wordt 13 maart aanstaande van 16.00 tot 17.00 uitgezonden via Facebook Live. Je kan het vinden op evenementnaam “Bredaas Kamerdebat”.

Evenement én liveblog op Twitter
Het evenement is te vinden via de lokale Facebook pagina’s van de deelnemende partijen. Het debat zal ook op de Facebookpagina van Breda Nieuws te volgen zijn. Op het Twitter-account van Breda Nieuws is een liveblog te volgen als je geen tijd hebt om naar de stream te blijven kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen