Zwembad Wolfslaar open op reservering

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Het openluchtzwembad Wolfslaar is sinds deze maand weer open. Door de coronamaatregelen is het echter alleen mogelijk om baantjes te zwemmen in het wedstrijdbad. Daar hebben bezoekers een reservering voor nodig.

Reserveren
Het reserveren gaat als volgt in zijn werk: 48 uur voor het zwemblok komt de reservering online op de website. Maar ook in de app van Optisport zijn de tijdvakken terug te vinden. De tijden lopen van 7:00 uur in de ochtend tot aan het eind van de middag.

Kaartjes
Voor het banenzwemmen kunnen er drie verschillende soorten kaartjes worden gekocht. Je kunt een los kaartje kopen, een kaart kopen met je Bredapas en een abonnement aanschaffen. In ieder geval is het reserveren van een tijdvak verplicht.

Maatregelen
Voordat je een reservering plaatst, moet je zeker weten dat je geen klachten hebt die kunnen wijzen op corona. Ook zijn op het zwembad de kluisjes niet beschikbaar, en de toiletten alleen bij hoge nood. Ook moeten badgasten zich thuis omkleden, hun handen bij binnenkomst desinfecteren en in de rij een mondkapje opdoen.

Vroeger open
Het zwembad gaat een maand vroeger open dan normaal. Volgens sportwethouder Quaars is dat omdat veel mensen niet kunnen wachten ‘om het water in te duiken’: “Volgens de corona-richtlijnen mogen we open, dus we zien geen enkele reden om te wachten tot 1 mei.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden