Weer handgranaat aangetroffen bij bedrijf aan de Kleine Krogt

Foto: Maric Media

Voor een bedrijf aan de Kleine Krogt in Breda is zaterdagnacht een handgranaat gevonden. De EOD werd rond twee uur opgeroepen n.a.v. een anonieme melding om het explosief onschadelijk te maken.

De omgeving is afgezet. Precies een week geleden werd ook al een handgranaat ontdekt in Breda, toen bij een bedrijf aan de Baliƫndijk.

Politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van het plaatsen van een explosief nabij een garagebedrijf aan de Kleine Krogt en camerabeelden van de openbare weg van de omgeving van dat perceel. De politie neemt het incident hoog op. Een rechercheteam stelt een uitgebreid onderzoek in.

Zaterdag 29 mei 2021 werd omstreeks 23.30 uur anoniem bij de politie gemeld dat bij een bedrijfspand aan de Kleine Krogt een handgranaat op de grond lag. Meerdere politie-eenheden werden naar de locatie gestuurd. Ter plaatse bleek er inderdaad een handgranaat te liggen. De omgeving werd afgezet. Specialisten van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie kwamen ter plaatse en hebben de handgranaat onschadelijk gemaakt.

Vorig weekend werd op de Baliƫndijk ook al een explosief aangetroffen. Bij beide adressen werden al eerder explosieven geplaatst en passen in een patroon van eerdere incidenten, zoals een schietincident en een afpersingspoging die gericht lijken te zijn tegen een 39-jarige Bredanaar en zijn familie. In dat onderzoek verrichtte politie tot op heden vier arrestaties.

Vragen onderzoeksteam

Het onderzoeksteam kan uw hulp goed gebruiken. Dit zijn de vragen:

  • Heeft u in deze nacht iets opvallends of verdachts gezien in de omgeving van het garagebedrijf aan de Kleine Krogt;
  • Of heeft u misschien informatie over deze zaak;
  • Woont u in de buurt of heeft u daar een bedrijf en staat een camera (gedeeltelijk) op de openbare weg gericht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden