Tegeltaxi haalt tuintegels gratis op

Foto: Gemeente Breda

Tegels eruit, groen erin. Dat is het devies voor de inrichting van je tuin. Met de gratis tegeltaxi van de gemeente wordt het afvoeren van je oude tuintegels makkelijk gemaakt.

Gratis tegeltaxi
De gemeente wil met de gratis tegeltaxi Bredanaars aanmoedigen de tegels in hun tuin te vervangen voor aarde, gras, bloemen en planten. Door de extremer wordende weersomstandigheden in Nederland veroorzaken tegels problemen: in warme zomers houden ze de hitte vast, en bij heftige regenval veroorzaken ze wateroverlast. Ook vinden dieren, zoals vogels, een groene tuin fijner.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Wethouder Paul de Beer haalt stenen op | Bron: Gemeente Breda

Bijna 3000 tegels
Tijdens de eerste taxirit op zaterdag reden niet alleen bijna 3000 tegels mee, maar ook wethouder Paul de Beer. Als bijrijder hielp hij mee de duizenden tegels op te halen bij 30 adressen. “Geweldig om te zien dat zoveel mensen gehoor geven aan de oproep om tegels te vervangen door groen”, reageerde de wethouder vanuit de taxi. Iedere Bredanaar kan meedoen, zolang deze minimaal één vierkante meter aan tegels inlevert.

NK Tegelwippen
Het inzetten van de taxi is een onderdeel van het NK Tegelwippen. Uit de deelnemers wordt iedere maand een wipper van de maand gekozen, die er met een prijzenpakket vandoor gaat. De tegeltaxi rijdt nog op 10 juli, 28 augustus en 18 september.

Reacties

Cookieinstellingen