Prijswinnende Ahornstraat blijft oranje versierd voor Olympische Spelen

Foto: Matthijs Keim/Breda Nieuws

Het Nederlands elftal ligt uit het EK-toernooi, maar de oranje versiering van de Ahornstraat in Tuinzigt blijft tot en met de Olympische Spelen hangen. Dat bevestigt één van de initiatiefnemers aan Breda Nieuws. De straat werd afgelopen vrijdag nog door AD-lezers verkozen tot Dé Oranjestraat van Nederland.

Opblaasbare tijger
Tijdens de Spelen komen er genoeg Nederlandse sporters in actie. Net als de Oranjevrouwen. Zij spelen als vicewereldkampioen voor het eerst op het Olympische toernooi. Die wedstrijden worden ook in de uitbundig versierde Ahornstraat gevolgd. Ook dan met oranje straatverlichting, spandoeken en een enorme opblaasbare tijger, waarmee de straat landelijk de aandacht trok. Zelfs de oranje tourbus van radio-dj’s Coen en Sander deed Tuinzigt aan.

Mooist versierd
Als klap op de vuurpijl verkozen lezers van het AD de straat tot de mooist versierde van Nederland. Met 81 procent van de stemmen bleven ze de landelijk bekende Marktweg (11 procent) in Den Haag ruim voor. Ook de Wielewaal in Nieuwegein (8 procent) werd overtuigend verslagen. De vele slingers en vlaggen leverden de bewoners van de Ahornstraat een volledig verzorgde barbecue op tijdens de verloren achtste finale tegen Tsjechië.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden