Steun jij de kaas-actie? Inmiddels 10.000 kilo Monikken kaas verkocht

Foto: Breda Maakt Mij Blij

Afgelopen donderdag deed broeder Isaac van Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot de oproep om 15.000 kilo van hun heerlijke kazen te ‘redden’. Met behulp van het platform Breda Maakt Mij Blij is er in vijf dagen tijd al 10.000 kilo verkocht.

Zal broeder Isaac zijn volledige kaas-overschot kwijtraken? Bestellen kan nog steeds!

Voorafgaand aan de reddingsactie durfde broeder Isaac niet op dit succes te hopen: “We zijn volledig overrompeld door de media-aandacht en de hoeveelheid bestellingen. Er liggen zelfs aanvragen uit Schotland en Frankrijk. Als dit zo doorgaat, gaat onze wens in vervulling en kunnen wij een tweede school bouwen in Oeganda!”

Werk aan de winkel

Zoveel bestellingen verwerken brengt wel veel werk met zich mee. Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij legt uit: “We zijn nu druk met het voorbereiden van de pick ups en het beantwoorden van de vele vragen die binnenkomen, maar de zwaarste klus ligt momenteel bij de monniken zelf. Die zijn namelijk met man en macht in de weer om 10.000 kilo kaas op te snijden…”

Broeders overtreffen zusters

Ook Thibaud is, hoe kan het ook anders: blij. “De wijnactie voor de zusters uit Oosterhout was al een megasucces, maar het lijkt erop dat we deze gaan overtreffen!” En hoewel dit project nog niet is afgerond, is het team van Breda Maakt Mij Blij alweer bezig met het volgende. “De voorbereidingen voor onze kerstpakketten in samenwerking met Stichting Nora Werkt zijn begonnen, en we gaan weer gladiolen en pompoenen redden. Maar mocht iemand een gouden tip hebben voor een nieuwe reddingsactie, dan houden wij ons heel graag aanbevolen!”

De kaas-actie steunen?
Bestellen kan via www.maaktmijblij.nl of via de social media kanalen. De kaaspakketten worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment is op zaterdag 10 juli bij Brouwerij Frontaal in de Belcrum of bij Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden