GGD West-Brabant bouwt stapsgewijs vaccinatielocaties af

Foto: Pexels

In augustus bouwt GGD West-Brabant stapsgewijs haar vaccinatielocaties in de regio af en concentreert vanaf medio augustus de vaccinaties op één locatie: Breepark in Breda. Sectormanager Corona Mark van Beers licht toe: “Het vaccinatieprogramma verloopt erg succesvol en veel mensen zijn al gevaccineerd. Het is nu tijd om de volgende stap te nemen.”

Nederland vaccineert op dit moment in een rap tempo. “Ook in onze regio gaat het vaccineren erg snel”, vervolgt Van Beers. Zo snel zelfs, dat naar verwachting het vaccinatietempo de komende maand sterk afneemt. “Daarop anticiperen we nu, om alle betrokkenen snel duidelijkheid te geven.” 

Van vijf naar één vaccinatielocatie

GGD West-Brabant stopt per 1 augustus met vaccineren in Almkerk, Roosendaal en Breda Airport.  

Op 15 augustus volgt de locatie Bergen op Zoom. Daarmee concentreert de GGD vanaf die datum het vaccineren op de locatie Breda Breepark. Wel geeft de GGD gehoor aan de landelijke richtlijn om twee locaties stand by te houden. De locaties Breda Airport en Roosendaal worden aangehouden, mocht er uitloop in het programma ontstaan. 

Maatwerk in de regio

Die volgende stap houdt ook in dat de GGD maatwerk in de regio gaat leveren. Van Beers: “Natuurlijk stopt met het sluiten van de locaties niet ons volledige vaccinatieprogramma. Er zijn bijvoorbeeld nog bijzondere doelgroepen te vaccineren. Denk hierbij aan arbeidsmigranten en mensen in gebieden waar nu de vaccinatiebereidheid achterblijft. Voor deze groepen mensen bieden we maatwerk in de regio. 

Afscheid met een goud randje

Gisteravond bracht de GGD alle betrokken medewerkers op de hoogte. “Alle tijdelijke medewerkers die samen met ons dit omvangrijke programma startten, weten ook dat het ooit eindigt”, blikt Van Beers terug. “Toch is het geen leuke boodschap om te vertellen. We kozen er daarom bewust voor de boodschap persoonlijk te vertellen. Ook bieden we de medewerkers (sollicitatie)trainingen aan, een referentiecertificaat en laten we ze niet met lege handen naar huis gaan. We zijn er trots op dat we dit met zoveel betrokken mensen hebben gedaan. Ze zijn voor ons echt goud waard geweest!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden