Twee opslagboxen verzegeld bij controle in Breda en Terheijden

Foto: Baronie Interventieteam

Tijdens een controle van de douane in Breda en Terheijden zijn vorige week twee opslagboxen verzegeld. In de boxen zouden tabakgeralateerde goederen worden opgeslagen. Ook werden er boxen ontruimd omdat er hennep, inbraakgereedschap, lachgas en harddrugs in werden gevonden.

Honderden xtc-pillen
Eén van de belangrijkste vangsten van vorige week dinsdag bleek de vondst van honderden xtc-pillen, crystal meth en liters gbl in Breda. Van deze laatste stof kan de zware drug ghb worden gemaakt. In Terheijden werd niets verdachts aangetroffen. De controles vonden plaats in een samenwerking tussen gemeenten, de politie, douane en de branchevereniging voor opslagruimteverhuurders.

“Controles noodzakelijk”
Met de vangst kan de politie nu een strafrechtelijk onderzoek starten. Daar is de Bredase burgemeester Paul Depla blij mee: “Onder de radar blijven. Dat is wat criminelen het liefste doen. Daarom zijn de anonieme opslagboxen vaak zo in trek bij hen. Dus is het goed dat we samen met verhuurders en andere partners ervoor zorgen dat hun opslagruimten niet voor criminele doeleinden gebruikt kunnen worden. Daarom zijn controles noodzakelijk.”

Reacties

Cookieinstellingen