Nieuwe heerlijke Bredase rum gelanceerd: de BelcRum!

Foto: BelcRum
De Bredase Joyce Janssens heeft haar eigen rum op de markt gezet: de BelcRum. Dit drankje is nu te koop bij lokale slijterijen en in diverse Bredase horeca.
Ze vertelt aan Breda Nieuws over haar ‘uit de hand gelopen hobby’.

Caribische rum uit Belcrum

Naast haar reguliere baan volgde Joyce enkele jaren terug een opleiding aan de European Bartending School. Rum werd al vrij snel haar favoriete drankje. Andere sterke dranken waren niet aan haar besteed. Tijdens de corona-periode vielen opdrachten weg, waardoor er nu ruimte ontstond haar eigen rum te gaan ontwikkelen. En daar komt meer bij kijken dan het ontwikkelen en destilleren van het drankje zelf, vertelt ze ons.
Na een aantal proefbatches was haar eerste fles van haar eigen rum Caribische rum geboren. “En die zal ik ook nooit openen.”, vertelt de in Belcrum wonende Joyce (47). Inmiddels is een tweede batch met honderden flessen besteld, nadat het drankje zeer goed ontvangen is in Breda.

Ik doe de inkoop, verkoop, distributie, facturering, PR en ik nummer en signeer alle flessen.

BelcRum-lancering

Joyce: “Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer in training, advisering en projectcoördinatie. Commercie is mij niet vreemd, maar een nieuw product in de markt zetten is helemaal nieuw voor mij. Het geeft mij ontzettend veel energie, bezig zijn met mijn passie. Vorige week had ik mijn agenda bij mijn reguliere opdrachten leeg geveegd om volledig te kunnen focussen op BelcRum.” Ze is naar verschillende slijterijen en horecazaken in en om Breda geweest om daar de BelcRum te introduceren en is overal warm ontvangen. “Ik krijg zoveel goede reacties op de rum, niet alleen vanwege ’the looks’, maar zeker ook vanwege de smaak. En het leuke is dat er ook buiten Breda interesse is.” BelcRum is inmiddels ook verkrijgbaar in Middelburg en Vlissingen en daar is erg trots op. “Ik merk dat mensen het leuk vinden om niet alleen de rum te zien en proeven, maar ook erg enthousiast zijn over mijn persoonlijke verhaal.”
Op zondagmiddag 29 augustus vanaf 14.00 uur is er een productlancering bij Brack in de Belcrum (uiteraard). BelcRum is dan verkrijgbaar bij de bar (puur, mix en biercocktail) en HIwine is aanwezig voor de verkoop. Bij de eerste 50 flessen zit een extraatje, ik heb hele leuke jiggers (maatbekertje) laten graveren. Meer informatie over de lancering is te volgen via haar social media kanalen (Facebook en Instagram).
Ze vervolgt: “Ik ben nog maar net begonnen en heb nog geen marketingbudget, dus dat betekent veel zelf doen. Ik post veel op social media en heb al behoorlijk wat volgers. Ongelooflijk, de kracht van social media! Ik heb een cursus ‘website bouwen’ gevolgd en heb zelf een website gemaakt. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen, maar het is me toch redelijk goed gelukt. Eigenlijk ben ik nu een manusje-van-alles en is het veel meer dan een uit de hand gelopen hobby, ik heb gewoon een bedrijf erbij: ik doe de inkoop, verkoop, distributie, facturering, PR en ik nummer en signeer alle flessen. Ik heb het er maar druk mee en soms springt Kenneth, mijn vriend, bij. Ik vind het geweldig en geniet van elk moment.

De droom van Joyce

De eerste batch BelcRum omvat 600 flessen en dat vond ze een behoorlijk spannende stap. “Ik had niet durven bedenken dat het zo snel zou gaan met de verkoop van de rum. Ik dacht met 600 flessen wel een klein jaartje vooruit te kunnen, maar de 1e batch is al voor 2/3 verkocht, in nog geen tweeënhalve week tijd. Belcrum/ Breda was gewoon toe aan een eigen rum ;-).”
De Bredase onderneemster heeft contact gehad met haar distilleerderij en ze gaan aan de slag met de 2e (en tevens grotere) batch. Deze is begin september klaar. “Kijk ik verder dan de 2e batch, dan zie ik misschien wel een 2e BelcRum…… een spiced rum. En wie weet wat dan nog volgt ;-). De rum is de Bredase grenzen al over en mijn dromen en enthousiasme reiken ver.”
Ook heeft ze afgelopen week leuke contacten gehad met een Horeca-opleider met de vraag of ze een gastles zou kunnen geven om leerlingen te inspireren.
  • Op de BelcRum website vind je de lijst van verkoopadressen (slijterijen) en Bredase proefadressen (horeca).


Volg Breda Nieuws ook op Facebook, nieuwsbrief, Twitter en RSS | Lokaal of regionaal adverteren? 

Cookieinstellingen