Provincie wil met mobiele meetstations luchtkwaliteit verbeteren

Foto: Donald Tong/Pexels

De provincie gaat investeren in roulerende luchtmeetstations. Gemeenten en burgers kunnen voor een meting zelf een aanvraag doen. Zo wil Noord-Brabant de luchtkwaliteit in de provincie gericht verbeteren.

Luchtkwaliteit
Gedeputeerde Anne-Marie Spiering van Milieu is tevreden over de mobiele weerstations, die straks op aanvraag moeten gaan meten: “Schone lucht is belangrijk voor onze gezondheid. Met de twee mobiele meetstations krijgen we meer inzicht in de luchtkwaliteit in Brabant.”

Zorgen bij burgers
De luchtmeetstations meten de luchtkwaliteit waar nu geen stations staan. Op die manier kunnen ze worden ingezet als er zorgen zijn bij burgers of gemeenten over de luchtkwaliteit en gezondheid in hun plaats. De komende vijf jaar zullen de 2 meetstations een tour door Brabant maken en tussen de 10 en 20 plaatsen aandoen. De roulerende meetstations blijven in principe een half jaar op een locatie staan. Bij goede resultaten mogen de stations langer blijven.

Aanvraag indienen
Een aanvraag indienen kan via de website van de provincie tot uiterlijk 1 oktober. Aan het einde van die maand wordt bekendgemaakt welke gemeenten als eerst aan de beurt zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen