Horeca en dj’s protesteren tegen coronabeleid

Foto: Pixabay

Het Bredase nachtleven is zaterdag even helemaal terug in Breda. Met een demonstratie van dj’s en horeca in het centrum lijkt het terugschroeven van de coronamaatregelen verder te gaan dan enkel het afschaffen van de anderhalve meter afstand. Overdag klinkt door het centrum muziek van Bredase dj’s, en tot 00:45 uur kan worden gefeest in de horeca.

Dj-demonstratie
De dj-demonstratie werd een week geleden al aangekondigd, en start om 14:00 uur op het Chasséveld. Hun oproep: cafés en nachtclubs moeten niet sluiten om middernacht, zoals het kabinet wil. Vanaf een trailer maken 15 dj’s aan de gemeente duidelijk dat ze die eindtijd niet moeten handhaven, terwijl ze een rondje rijden door het centrum. Zelfs de lokale politiek sluit aan: de LPF in Breda heeft al aangekondigd bij de demonstratie aanwezig te zijn, met de aanvullende eis om ook de QR-codes in de horeca af te zweren.

Eenmalige protestactie
Nog voor de demonstratie van start is gegaan, lijkt deze al een effect te hebben. Bredase horeca blijven op de eerste dag van de nieuwe versoepelingen – geen anderhalve meter afstand meer, wel een QR-code tonen in de horeca en bij cultuurinstellingen – ook na middernacht open: tot 00:45 uur. En de gemeente zal in die drie kwartier geen boetes uitdelen. Burgemeester Paul Depla begrijpt de bezwaren van horecaondernemers en staat de illegale opening toe als eenmalige protestactie.

Spanningen
De horeca vreest onder meer voor spanningen als iedereen tegelijkertijd om middernacht door kroeg-, club- en restaurantbazen naar huis wordt gestuurd. Ook vreest de nachthoreca voor middernacht weinig geld te verdienen. Een gemeentewoordvoerder gaf eerder aan dat ook de gemeente Breda ‘vraagtekens heeft bij de sluitingstijd van middernacht’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden