Paul de Beer (D66) stopt als wethouder in Breda

Foto: Gemeente Breda

Wethouder Paul de Beer (D66) stopt op 22 oktober eerder als wethouder. Hij gaat aan de slag programmamanager voor de Zuidwestelijke Delta. De Beer was als wethouder onder meer verantwoordelijk voor klimaatbeleid en stedelijke ontwikkeling.

‘Daadkrachtig bestuurder’
Burgemeester Paul Depla vindt het jammer dat De Beer vertrekt: “Met het vertrek van Paul de Beer als wethouder verliest de gemeente Breda een daadkrachtig bestuurder met een duidelijke agenda en groot politiek instinct. Hij was daarbij altijd op zoek naar innovaties.” Hij bedankt de wethouder en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe baan.

Deltaprogramma
Voor de Zuidwestelijke Delta gaat de wethouder zich bezig houden met het Deltaprogramma. Hij blijft in die rol aan de slag gaan voor het klimaat, terwijl hij ook gaat werken aan een veilige en economisch vitale delta. Dat gaat hij samen met ondernemers en overheden doen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. “Ik ben blij dat ik mijn passies voor water, klimaat, natuur en duurzame ontwikkeling kan doorzetten binnen het Deltaprogramma”, zegt De Beer daarover.

Opvolger
D66 Breda heeft al een opvolger op het oog: huidig fractievoorzitter Tim van het Hof. Hij zal de portefeuilles die De Beer sinds 2014 in beheer had overnemen zodra de gemeenteraad met zijn voordracht instemt. Het is niet de eerste keer dat een wethouder moet worden vervangen: Miriam Haagh van de PvdA stopte er eerder al mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen