Crowdfunding geeft zieke Wiesje goed vooruitzicht, maar geld blijft nodig

Foto: Privé foto

De ernstig zieke Wiesje van der Velde, een 34 jarige vrouw uit Breda, heeft een goed vooruitzicht. Eind deze maand wordt zij geopereerd in Barcelona. Deze operatie is nodig omdat het bindweefsel in haar nek niet in orde is. Dit veroorzaakt zeer ernstige klachten, omdat haar nek het hoofd niet meer goed kan dragen. 

Wiesje is opgelucht: “Ik ben ontzettend blij dat er nu eindelijk een uitweg uit die ellende gaat komen. Met deze operatie kan ik stappen naar een normaler leven gaan zetten”. Wiesje is op het moment bedlegerig en komt haar huis bijna niet meer uit. Ook worden haar klachten steeds heftiger.

Operatie niet vergoed door ziektekostenverzekeraar

“Wiesje heeft enorme last van ernstige vermoeidheid, continue zenuwpijn en een haperend autonoom zenuwstelsel. Ze krijgt zomaar koorts of een te hoge hartslag. Ook heeft ze een steeds wisselende bloeddruk en kampt ze met ademstops en overgevoeligheid voor licht, geur, aanraking en geluid”, zo vertelt haar bezorgde vader. “Een operatie is Barcelona kost heel veel geld en wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraar. Wel is deze operatie voor Wiesje de enige mogelijke uitweg uit de ellende.”

Daarom is er een crowdfunding opgezet. Op de manier wordt geprobeerd zo veel mogelijk van de nodige €80.000 bij elkaar te krijgen. Op dit moment is er een bedrag van €61.000 beschikbaar. “Dat is een heel mooi bedrag, maar we zijn er nog niet!”, aldus de vader van Wiesje.

Doneren

Voor deze actie is een stichting opgericht, Stichting Wiesje’s Lifeline. Alle donateurs krijgen een helder beeld van de opbrengsten en de besteding van het geld. Wiesje’s Lifeline is voor Wiesje de enige uitweg uit de ellendige situatie waarin zij zich nu verkeert.

Reacties

Cookieinstellingen