Ontspannen sfeer bij Mira Mi Beauty & Well-Being: hier kom je tot rust

Foto:

Of ik al eens eerder een behandeling bij een beautysalon gehad heb, vraagt Miriam als ik haar spreek voor een afspraak. Nou, nee, eigenlijk niet. Ik ga regelmatig naar de osteopaat en een sportmasseur, maar een schoonheidssalon heb ik nooit bezocht. En daarom mag ik nu kennismaken met de populairste behandelingen bij Mira Mi Beauty & Well-Being: lichaam en gezicht. Daar zeg ik geen nee tegen, want met mijn drukke werkschema is het juist extra belangrijk om goed voor mijn lijf te zorgen. Daarom reis ik op een woensdag naar Made, waar de praktijk van Miriam zit.

Door Marloes Nijland

Het gebouw heeft een rustige uitstraling aan de buitenkant en dat is aan de binnenkant net zo, is het eerste dat opvalt als ik in de wachtkamer zit tot Miriam me komt halen. Ze laat me dan trots haar ruimtes zien, inclusief prachtige kamer met Physio Acoustic Sound Therapie waterbed om volledig tot rust te komen. Dan mag ik de behandelkamer in, die al net zo rustgevend aanvoelt als de rest. Ik krijg wat te drinken en dan doorlopen we de standaard intake met allerlei vragen over mijn lichaam, bedoeld om te achterhalen wat mijn lichaam en huid nou specifiek nodig hebben.

Geen enkel lichaam is exact hetzelfde en daar houd Miriam duidelijk rekening mee. Ik houd bijvoorbeeld spanning vast in mijn spieren (echt, als daar ooit een kampioenschap in komt, dan win ik glansrijk), heb snel hoofdpijn en regelmatig last van vermoeidheid. Miriam stelt eigenlijk als vanzelf de juiste vragen, dus we hebben een heel makkelijk gesprek erover. Aan de hand van een aantal tegenstellingen bepaalt Miriam nog het yin en yang gedeelte in mijn lichaam. Daar stemt ze dan weer de oliën op af die ze tijdens de lichaamsbehandeling gebruikt. Alles op natuurlijke basis.

Unieke lichaamsbehandeling met cupping techniek

En dan is het tijd om plaats te nemen op de behandelstoel, met handdoeken over me heen, klaar voor de lichaamsbehandeling. Miriam heeft dan al het een en ander uitgelegd over wat dat inhoudt, zoals dat de cupping technieken en massage zorgen voor het losmaken en afvoeren van afvalstoffen. Belangrijk voor je immuunsysteem onder andere. Maar eerst krijg ik nog de vraag of de muziek met zang wel goed is, want er zijn andere cd’s om op te zetten. Nergens voor nodig, hier kan ik prima naar luisteren of bij wegdromen.

Ik lig rustig op mijn buik en laat Miriam haar gang gaan. Ze brengt eerst heerlijk geurende olie op mijn lichaam aan en pakt dan de glazen cups die ze gebruikt. Ik ken ze van de fysio, maar deze voelen toch stukken beter. De cups zijn een handig hulpmiddel om mijn spieren goed te masseren zonder dat Miriam haar handen intensief hoeft te gebruiken en de intensiteit is volledig aan te passen. En het werkt perfect, want ik voel dat mijn spieren goed gemasseerd worden. Miriam houdt goed in de gaten of het niet te pijnlijk wordt en kan de cups lichter instellen als dat nodig is, zodat het nooit vervelend wordt. Ze plaatst de cups niet te lang op dezelfde plek en masseert de plek zelf na, voor het beste effect. Zo blijft het aangenaam en geniet ik van begin tot eind.

Gezichtsbehandeling

Als mijn lichaam heerlijk gemasseerd is, is het tijd voor de gezichtsbehandeling. Ook hier komen er allerlei oliën en crèmes aan te pas, weer afgestemd op mijn huid. Ik heb een vrij gevoelige huid en gebruik thuis zo min mogelijk crèmes, dus het is wel even wennen dat er van alles op gesmeerd wordt. Maar het voelt fantastisch! Miriam gebruikt ook hier de cups, in een lichtere stand dan op het lichaam en ik voel vooral hoe gespannen zelfs de spieren in mijn gezicht en hals zijn.

Voorbeeld van gezichtsbehandeling

Ze laat me na meer dan twee uur even tot mezelf komen, om dan nog een huidadvies mee te geven. Daarmee kun je ook thuis makkelijk voor je huid zorgen, belangrijk omdat gezichtsbehandelingen alleen niet voldoende zijn om een optimaal resultaat te verkrijgen. In ieder geval voel ik me behoorlijk herboren als ik weer naar huis ga.

Groene Spa certificaat

Mira Mi Beauty & Well-Being is de een van de eerste salons met het certificaat Green Spa. Met dit certificaat wordt zichtbaar gemaakt dat het bedrijf onderdeel is van een groene beweging en zich inzet op het gebied van duurzaamheid. Zo werken we samen met duurzame partners, scheiden we afval, doen zoveel mogelijk aan recycling en gebeurt schoonmaken en desinfecteren met stoffen die veilig zijn voor mens en milieu.

Ervaar het zelf, kom ontspannen!

Maak online een afspraak of bekijk de behandelingen op www.miramibeauty.nl. Weet je nog niet zeker wat bij je past? Bel of mail met Miriam op 06-24316949 of [email protected]. Mira Mi Beauty & Well-Being is gevestigd aan de Pastoriestraat 4 in Made en vanuit de regio prima aan te rijden.

Cadeau!

Boek nu een meet & treat basic of advanced en ontvang een calm & relax sessie (waterbed) ter waarde van € 30,- cadeau. Gebruik bij de (online) boeking de code drimmelennieuws in de opmerkingen.

Last van lipoedeem? Maak dan zeker een afspraak!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen