NAC boekt op Carnavalsvrijdag derde overwinning op rij

AC heeft op Carnavalsvrijdag de derde overwinning op rij weten te boeken. Groots was het niet wat NAC liet zien, maar de ploeg heeft zich zeker in de tweede helft naar de overwinning geknokt. In de eerste helft keek het al snel tegen een achterstand aan, maar deze werd nog voor rust rechtgetrokken door Naoufal Bannis.

In de slotfase kopte Ralf Seuntjens zijn Breda naar de overwinning. In de blessuretijd gooide invaller Kaj de Rooij de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen te tikken.

Foto’s door Maric Media | verslag door NAC Breda | reacties te zien op B-siderats.

Pjotr Kestens in de basis

Edwin de Graaf had vandaag één wijziging ten opzichte van het duel met Jong AZ van afgelopen maandag doorgevoerd. Pjotr Kestens mocht het vandaag na twee goede invalbeurten vanaf de start laten zien. Hij nam de plaats van Kaj de Rooij in op de rechterflank. Verder koos de hoofdtrainer voor de vertrouwde namen.

De start van het duel was niet erg enerverend. Beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen. In de 25e minuut kreeg NAC zelfs een domper te verwerken, toen Jeremy Antonisse de Eindhovenaren met een fraai schot op voorsprong zette. NAC moest in de achtervolging.

Lang hoefde de 18.000 aanwezige supporters niet op het antwoord te wachten, want na een prachtige pass van Welat was het Naoufal Bannis die de gelijkmaker tegen de touwen schoot. De spits maakte vandaag zijn eerste competitiedoelpunt voor De Parel van het Zuiden, op een erg welkom moment. De aanwezige supporters geloofden er weer in.

Edwin de Graaf besloot na een half uur in te grijpen en haalde Sabir Agougil naar de kant, vanwege een tactische omzetting. NAC ging verder in een 4-3-3 formatie. Ody Velanas zakte hierdoor een linie terug en Naoufal Bannis nam zijn plek in aan de linkerkant. Ruben Ligeon kwam binnen de lijnen en ging als linksachter spelen.

Dit bleek niet meteen een verbetering, want op slag van rust kwamen de bezoekers er tot drie keer toe gevaarlijk uit. Gelukkig stond het vizier bij Jong PSV niet op scherp en kwam NAC met de schrik vrij. We gingen de rust in met een 1-1 stand op het scorebord.

Na rust kwam NAC steeds iets beter voor de dag. De aanval werd wat nadrukkelijker gezocht. Echter leidde dit niet direct tot grote kansen voor de thuisploeg. Door de aanvallendere speelstijl kreeg Jong PSV meer ruimte, dus het bleef oppassen geblazen.

In de 79e minuut was daar eindelijk het moment voor Ralf Seuntjens. ‘The Seun’ wachtte al een tijdje op een doelpunt en daar was hij dan eindelijk. Een goede voorzet van Dion Malone belandde op het hoofd van de routinier, die daar uiteraard wel raad mee wist. 2-1, met nog tien minuten te spelen.

In de slotfase kwam Jong PSV er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar tot een late gelijkmaker kwam het gelukkig niet. In de blessuretijd bepaalde invaller Kaj de Roij na een fraaie loopactie en even fraaie pass van Van Schuppen de eindstand op 3-1. ’t Kielegat kon gaan Carnavallen!