Bredase start-ups vinden thuisbasis bij B’WISE Incubator

Stephanie ter Borg van Rewin en wethouder Boaz Adank van Economische Zaken Breda
Stephanie ter Borg van Rewin en wethouder Boaz Adank van Economische Zaken Breda
Foto: Gemeente Breda

Woensdag 9 maart is de B’WISE Incubator geopend. Dit is gedaan door wethouder economie Boaz Adank en directeur van REWIN Stephanie ter Borg. Deze hotspot biedt regionale start-ups de ruimte en ondersteuning om uit te groeien tot de start-ups van de toekomst.

B’WISE wordt met enthousiasme ontvangen. Al 16 van de 18 Office Units zijn verhuurd. Ook wethouder Economische Zaken, Boaz Adank, is enthousiast. “B’WISE Incubator is een echte aanwinst voor Breda en de regio. Het sluit ook perfect aan bij onze ambitie om de internationale hotspot op het gebied van Toegepaste Technologie & Creativiteit te worden. Deze incubator biedt de ruimte aan start-ups om elkaar te ontmoeten en om kruisbestruiving te laten plaatsvinden. En het allermooiste van alles: B’WISe begeleidt hen ook in het ‘ondernemer zijn’. Een topformule in de weg naar succes, als je het mij vraagt.”

Voor ieder wat wils

B’WISE Incubator is te vinden aan de Claudius Prinsenlaan 12 in Breda. HEt bestaat uit 18 Office Units die zijn verdeeld over een verdieping van duizend vierkante meter. Op deze locatie kunnen de start-ups kiezen uit verschillende opties. Een eigen kantoorunit, fixed-plekken of een laagdrempelige flexplek, ze kunnen kiezen wat het beste bij hen past. Ook is het ‘Venture Café’ te vinden in de Incubator. Dit is een centrale plek voor ontmoeting, inspiratie en evenementen voor start-ups in Breda en de regio.

Door deze fysieke plek is de vierde pijler van het B’WISE start-up programma gerealiseerd. Eerder werd al gestart met de begeleiding door middel van intensieve coaching en ondernemerschapsprogramma’s, toeleiding naar financiering en het bouwen van een hechte community. Stephanie ter Borg, directeur van REWIN: “Vanuit deze basis in Breda kunnen we met B’WISE in heel West-Brabant actief start-ups ondersteunen en daarmee een impuls geven aan een innovatievere regionale economie.”

Partners

B’WISE Incubator is een initiatief van REWIN West-Brabant en de Gemeente Breda. Het B’WISE programma heeft daarnaast partnerships met Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, Braventure en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij). Zij werken ieder vanuit hun eigen expertise samen aan de incubator en willen op die manier een goed ondernemersklimaat creëren. Ook willen zij de slagingskans van start-ups vergroten. Daarnaast is er een aantal private partijen die zich aan B’WISE verbindt.

  • Klik hier voor meer informatie over B’WISE.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen