Politieke partijen ondertekenen het Diversiteitsakkoord

Foto: Nienke Eijkens Photography

Afgelopen vrijdag is het Diversiteitsakkoord ondertekend door verschillende partijen. Het akkoord onderschrijft dat er structureel geld gaat naar de aanpak van straatintimidatie, dat er een actieplan komt voor het aanpakken van racisme in Breda en nog veel meer.

‘Hier zijn wij echt ontzettend blij mee. We willen als organisatie al heel lang dat er in onze stad breder wordt gekeken naar diversiteit en inclusie. Dit akkoord is echt de eerste stap,’ aldus zakelijk directeur Eline Kouwenberg. In het akkoord komt gender emancipatie, anti-racisme, anti-validisme en veiligheid van vrouwen – meisjes en LHBTIQ+ers terug.

Daarnaast worden er ook gepaste (financiële) middelen beschikbaar gesteld om het thema ‘Diversiteit en Inclusie’ in Breda verder onder de aandacht te brengen. Voor het meldpunt www.intimideermijniet.nl is dit ook ontzettend belangrijk: ‘We zien dat we met het meldpunt ontzettend veel kunnen betekenen voor de stad. Naast dat er op preventief gebied nog veel kan gebeuren, zien en voelen we ook dat de beschikbare gelden onzeker zijn. Door dit akkoord kunnen we duurzamer aan de slag gaan om straatintimidatie in Breda aan te pakken,’ aldus Jip Kuijper, initiatiefnemer meldpunt intimideermijniet.

Dat dit akkoord door de politieke partijen wordt ondertekend, zegt veel. Of je nou een linkse of rechtse partij bent, iedereen kan zich vinden in de punten van het diversiteitsakkoord. De aandacht voor diversiteit en inclusie is niet iets van alleen de randstad. Het is ook iets wat Breda belangrijk vindt. Toch zijn er enkele partijen die het akkoord niet hebben ondertekend om verschillende redenen. Op de vraag of deze partijen alsnog het akkoord mogen ondertekenen antwoord BO Diversity volmondig ja.

  • Bekijk het gehele diversiteitsakkoord HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen