Gemiddeld laagste aantal positieve coronatests sinds eind 2021

Foto: Pexels

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.903 coronagevallen geregistreerd. Daarmee daalt het weekgemiddelde naar 12.989 geregistreerde besmettingen en dat is het laagste niveau sinds 30 december vorig jaar.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg in de afgelopen zeven dagen in totaal 90.921 meldingen van bevestigde besmettingen. Vergeleken met vorige week is het gemiddelde met 50 procent gedaald. Het gemiddelde daalt voor de achtentwintigste achtereenvolgende dag. Dat is de langste periode van daling sinds afgelopen zomer.

Amsterdam telde afgelopen dag 648 nieuwe positieve tests, Den Haag 349 en Rotterdam 318. Daarna volgen Utrecht (246) en Groningen (183). In Baarle-Nassau, op Schiermonnikoog en op Urk testte niemand positief.

Het RIVM kreeg bericht dat 14 mensen aan de gevolgen van Covid-19 zijn overleden. Het gaat onder meer om vier mensen uit Eindhoven, iemand uit Den Haag en iemand uit Soest. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden.

Opnieuw minder mensen met corona in ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgenomen met 45 ten opzichte van donderdag. Er liggen nog 1550 mensen die het virus hebben opgelopen in het ziekenhuis, van wie 110 op de intensive care. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) vrijdag.

Op de ic’s kwamen er 18 patiënten bij, op de verpleegafdelingen 153. Doordat er ook mensen van de afdelingen verdwenen, pakt het totaal toch lager uit.

Het LCPS maakt in de cijfers geen onderscheid tussen patiënten die vanwege corona zijn opgenomen en mensen die om een andere reden in het ziekenhuis liggen en toevallig positief hebben getest op het virus.

Bron: ANP  / Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen