Luxury Detailing: “Auto detailing is nog niet zo bekend als in de Verenigde Staten.”

Aan de Aardenhoek in Breda is Luxury Detailing gevestigd, een bedrijf dat verder gaat dan alleen het poetsen van je auto. Het bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen en detail-en van voertuigen.

Wij spraken met de eigenaren Peter en Marchia Montalvo Cordova.

High-end auto detailing voor de regio West-Brabant

1,5 jaar geleden is de in Boston geboren Peter begonnen met het bedrijf. De onderneming is gestart vanuit een passie voor auto’s, want “Iets doen wat je leuk vindt, is belangrijk” vertelt de Bredase onderneemster Marchia. Ervaring had Peter al met het werken met auto’s in Amerika en Nederland, voordat Peter zelf de onderneming startte. Marchia: “Sommige klanten zien hun auto als hun derde kind. De kleinste krassen willen ze direct laten verhelpen. Of je een auto zelf gebruikt of dat je hem verkoopt, iedereen vindt het fijn om in een auto te stappen die naar nieuw ruikt. Vaak kunnen we de auto in een werkdag helemaal oplappen.”

Marchia zet met plezier een stap extra voor elke klant en zorgt voor het huiselijk gevoel. Autofanaten zijn bij Luxury Detailing welkom om eerst een kijkje te komen nemen en hun auto te laten zien.

Luxury Detailing vraagt zich bij iedere auto af: Hoe kunnen we deze auto terugkrijgen (zo ver mogelijk) in showroomstaat?

Hoe gaat auto detailing in zijn werk?

De onderneemster vertelt enthousiast verder over het vak: “Poetsen komt bij heel veel mensen over als dat iedereen dat kan, maar er komt zoveel meer bij kijken. Wij doen high-end detailing. Wij zijn gespecialiseerd in het bestuderen van je autolak en ook weten wat we met dat type lak kunnen doen. Sommige lakken zijn heel erg verweerd door de weersomstandigheden en UV-stralen hier in Nederland. We willen de auto zo ver mogelijk terugkrijgen in nieuwstaat.”

“Mensen zitten vaak dagelijks in hun auto en het is hun visitekaartje,” vervolgt ze. “Het is fijn om in een leuke schone frisse representatieve auto te rijden. En dan gaat het niet alleen om vertegenwoordigers, trouwauto’s of taxi’s. Een taxi die lekker ruikt en in perfecte staat is, is een fijne ervaring voor de inzittenden. Dan kies je als klant de volgende keer eerder voor zo’n taxi dan voor een taxi waarbij de stoel beschadigd is of er vlekken inzitten waar je eigenlijk niet op wil zitten.”

Bij Luxury Detailing verloopt het proces als volgt, aldus Marchia: “Eerst wordt bekeken wat voor autolak het is en welke beschadigingen het heeft opgelopen. Daarna wordt de auto gekleid. De aangebrachte klei vloeistof trekt al het vuil wat zich opgehoopt heeft uit de lak. Zie de lak van een auto als je eigen huid: het zit vol met poriën en de klei trekt als het ware al het vuil uit de poriën van je auto. Na deze behandeling zie je al gelijk dat de intensiteit van de kleur van de auto al aan het veranderen is. Vervolgens kan je de auto polijsten om de glans van de auto weer terug te krijgen.”

Wil jij ook je nieuwe auto optimaal beschermen? Ook voor het preventief aanbrengen van een keramische (glas) coating, kan je bij Luxury Detailing terecht.

Auto als nieuw van buiten en binnen

Last van krassen op de auto zoals een sleutelkras, botsing van boodschapwagentje vandalisme of vogelpoep? In 90% van de gevallen is het niet nodig om naar een autospuiterij te gaan, maar kan een auto detailer deze schade herhelpen. Het bespaart je aanzienlijk veel. “Bij veel mensen is niet bekend dat je met dit soort schades hiervoor naar ons kan komen”, vertelt de Bredase onderneemster.

Ook de binnenkant van de auto wordt grondig en deskundig aangepakt: “Het is net alleen met een stofzuiger en een doekje er doorheen halen. Wij gaan zo ver dat we de staat van het interieur verbeteren, beschadigingen herstellen en ook het lak, leer, plastic en rubber onder handen nemen.”

En beschermt je autolak tegen vogelpoep en pekel 

Vogelpoep kan wel degelijk schade toebrengen aan je lak. In vogelpoep zitten zuren die je lak aantasten. In pekel zitten zouten en zuren. Dat brandt letterlijk door je lak heen. Als mensen zelf hun auto wassen zien ze de blijvende schade van vogelpoep en pekel, wanneer dit niet tijdig verwijderd is. Luxury Detailing krijgt regelmatig de vraag of ze dit kunnen herstellen. En dat kunnen ze.

Een waxlaag vooraf aanbrengen kan helpen dat de Nederlandse natuur minder de lak aantast. Ook leaseauto’s worden opgepoetst voordat ze door de gebruikers ingeleverd worden. Zo wordt voorkomen dat de schades verhaald worden.

Waarde van occasions vergroten

Ook occasions van particulieren worden ook naar Luxury Detailing gebracht. Peter weet de waarde van tweedehands auto’s flink te verhogen, wanneer hij de auto retourneert bij de klant. “Voor een paar honderd euro kan een auto zomaar 1200-1500 euro meer waar worden”, vertelt zijn partner. “De staat van de auto en het uiterlijk wordt aanzienlijk verbeterd, waardoor jij je auto sneller en voor meer geld verkopen kan via de bekende auto verkoopsites. Wil je als hondenliefhebber je auto verkopen, dan helpt het dat de auto niet meer naar hond ruikt en niet meer onder de haren zit. De waarde van je occasion gaat dus aanzienlijk omhoog.”

Luxury Detailing doet ook trouwauto’s boten, caravans, campers.

De waarde van je occassion gaan aanzienlijk omhoog.

Luxury Detailing

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen